Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bnh

czy mogę zajść w ciąże ?

Polecane posty

Gość bnh

czy może dojść do zapłodnienia ? mój chłopak miał wytrysk i sperma spłynęła mi aż do wejści przy pochwie ? za min. od tego momentu poszłam się wytrzeć.

Gość buszujaca
Plemniki nog nie maja, wiec szanse sa zerowwe.

Gość bnh
no tak ;) ale gdzieś czytałam,że jeśli były to dni płodne to mój śluz bardzo pasuje plemnikom,kurde no nie wiem czy one mogą sobie tam gdzieś ''pływać" i dotrzeć do jajeczka ?

Gość mamaa 2 chłopców
no jasne,że plemniki nóg nie mają :D

Gość bnh
ale ja pytam poważnie

Gość bnh
może ktoś się wypowie,stracha mam

Gość niććc
Długość ich życia po wytrysku zależy od warunków panujących w drogach rodnych kobiety. Jeśli w pochwie nie ma śluzu szyjkowego, plemniki żyją od 0,5 do 24 godzin (w zależności od stopnia zakwaszenia środowiska w pochwie). Jeśli natomiast śluz szyjkowy jest obecny, plemniki mogą przetrwać około 72 godzin czyli trzy pełne doby. Realny jest również dłuższy czas przeżycia (do sześciu dni). Możliwość oczekiwania plemników na komórkę jajową sprawia, że szczyt płodności występuje kilka dni przed jajeczkowaniem. Jest to cytat z wikipedi czyli błedne jest twoje myślenie że plemniki poza pochwą nie przeżyja długo, bo kochając sie byłaś podniecona i mokra od śluzu i jesli plemniki miały kontakt z tym śluzem, a miały choćby myjąc się i to jest oczywiście mała ale owszem szansa że uda ci się zajść w ciąże. Uczono nas na kursach że wcale nie musi być zapłodnienia przez sam stosunek, własnie przez styczność sluzu kobiety z plemnikami też można wpaść. Tagże jesli facet dojdzie w prezerwatywie ale podczas zdejmowania ubrudzi się nasieniem nawet nie wiele , a potem tymi dłońmi dotyka ciebie w czasie pieszczot to jest szansa na zajście w ciąże i znane sa taki wpadku nawet u osób uprawiających petting nie właściwe. Radze poczytać troche o samym zapłodnieniu i o antykoncepcji każdej osobie która nie chce miec potem kłopotów.Pozdrawiam.

Gość bnh
oj czyli wszystko możliwe,że tam coś się dostało :(:(

Gość bnh
dziewczyny a po jakim czasie od stosunku mogę zrobić test ?

Gość mamaa 2 chłopców
chyba najszybciej to dopiero w dniu spodziewanej @

Gość bnh
to teraz mi ten test nie wyjdzie ? ale jak się wytarłam to faktycznie jest jakaś szansa na ciąże ??