Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zlakobieta23

smierc przy porodzie

Polecane posty

Gość Nie tylko ja taka
heh a ja sie bałam ze dostane albo krwotoku po porodze,albo że zasne w te 2 godz. co nie wolno ,albo że po porodzie umre:D:D -puki co żyje:P Ty też dasz rade- i uwierz wtedy nie bedzie myślała o tym;) Ja dałam rade to ty tez dasz-do tego jestesmy stworzone;)

Gość olivimy kozice
nic sie nie bój jak cie naszprycują znieczulaczem to będzie ci wszystko jedno co sie dzieje dookoła

Gość płacze normalnie .ja .
nic sie nie martw do kazdego porodu trzeba sie przygotowac ze troszke boli ...ale ogolnie by wszystko przebieglo bez komplikacji to jest ginekolog wiec glowa do gory i lepiej urodzic jak najszybciej i myslec o istotce na raczkach niz chodzic z brzucholem i byc nie zaradnym w tak prostych czynnosciach jak zalozenie butow .pamietaj to ty i dzidzius w koncu sie zobaczycie !!!cudowne !!!!!mysl o tym przed porodem

Gość Vbud
Jezus kochany za dużo filmów i internetu masakra ja nawet przez chwile o takim czymś nie pomyślałam weź lepiej zajmij sie bardziej pozytecznymi sprawami niż straszenie samej siebie poprzez czytanie bzdur

a znacir kogos kto umarl przy porodzie i w ogole ?? mam na mysli czasy terazniejsze ,nie 30 lat temu wtedy wiem ,ze zdazaly sie smiercie przy porodach :-\

Gość znalam pewna kobiete
z tym, ze nie umarla bezposrednio przy porodzie, ale kilka tygodni pozniej, w wyniku komplikacji poporodowych. po prostu pewnego dnia nie obudzila sie :(

Gość chcesz się pobać??
to ok znam jedną kobietę urodziła 2 dni później zmarła - miała krwotok który przeoczono operacja już nic nie dała słyszałam o przypadku gdzie matka i dziecko podczas porodu zmarli wszystkie te rzeczy zdarzyły się w przeciągu 2 lat lepiej ci bo mi się wydaje że chyba nie nie doszukuj się taki rzeczy bo wbrew pozorom możesz za dużo znaleźć

Gość bca bca
W Polsce odsetek zgonów przy porodzie systematycznie spada, o prawie sześć procent rocznie. W 1990 roku wynosił 21,4. i spadł do poziomu 7,4 na 100 tyś przypadków. Jest to wynik porównywalny chociażby do Szwajcarii. Taki wynik daje nam nam osiemnaste miejsce na świecie, czyli sytuacja nie jest zła. Najlepiej w rankingu śmiertelności matek wypadają Włochy, z wynikiem 3,9 zgonu na sto tysięcy matek.

Gość a ja myślałam :)
nie wkręcaj sobie laska... prawda jest ze komputer w ciazy szkodzi, szczegolnie ten podlaczony do neta ...