Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kardion

Dopisek w zaproszeniu - jak to rozumieć?

Polecane posty

Gość kardion

Kwiatki choć piękne szybko przekwitają, a zwierzaki w schroniskach smutne minki mają. My zamiast kwiatków serdecznie prosimy o mały souvenir by zmienić ich miny. Nie rozumiem czy mam dołożyć do prezentu pieniężngo karmę dla psów, sztuczną kość do zabawy czy po prostu dodatkowe pieniądze? A jak pieniądze to do jakiejś osobnej koperty czy jak?

Gość kolorowe motyle
10 kilowy worek karmy bedzie ok :D

Gość karme masz kupic
i tyle... milo, ze pomysleli o zwierzakach

Gość zatroskany o konie
ja bym worek owsa, ew. suchy chleb dla konia.

Gość siemie lniane
my kupowaliśmy 5 kg pedigree i 5 kg whiskas - sucha karma pod kosciołem pakowali do auta i pozniej zawozili do schroniska super pomysł:))

Gość laminata ata
zamiast kwiatka, troszkę karmy :) super sprawa :) psiaki i kociaki w schronisku się ucieszą :) a kwiatów i tak wszystkich do domu nie zabiorą

Gość dorociczka
w tym dopisku chodzi o to żeby kupić coś dla zwierzaków,może być karma sucha,mogą być puszki albo inne jedzonko dla zwierząt

Gość kardion
czyli chodzi o jedzonko, a nie o pieniądze dla zwierząt?

Ja pitolę, jak można mówić gościom co mają przynieść...

Gość dorociczka
tak,chodzi o jedzonko

Gość urocza czrownicaa
kwaitki wiedna, czekoladki tucza wiec my prosimy o dobra ksiazke. ja dastalam zaproszenie w takim stylu

Ja bym w takim wypadku nic nie zaniosła bo nie zamierzam łazić jak głupia w eleganckiej kiecce i z worem karmy dla psów :o

Gość to nie rozkaz tylko sugestia
Jak sie komus nie chce wysilic i spelnic zyczenie mlodej pary to kupi tradycyjnie kwiaty. Po co zaraz wieszac na nich psy. Nie chcesz kupic tej karmy to nie kupuj. Dla innych gosci moze to nie bedzie az taki wielki problem, nie do przeskoczenia ;) Mozesz po prostu wplacic 20 czy 50 zl na schronisko i dac im kwit. To juz calkiem lekkie bedzie ;)

Gość sterlla
Kup karmę. Tylko jakąś porządną a nie Whiskas, lepiej mniej a dobrej jakości bo tanie badziewie zwyczajnie zwierzakom szkodzi.

Gość kardion
Nie mam zwierząt i nie znam się na karmach. To jakiej firmy najlepiej?

Gość olej ten wpis.
Niektóre młode pary myślą, że na swoim weselu zbiją nie wiadomo jaki interes, w tym ten społeczny, w rodzaju zbiórki karmy dla schronisk. Jest to czasem okazja, żeby lokalna prasa nawet o młodych napisała. Olej, kup kwiatka, na pewno nie będą mieć pretensji. A nawet gdyby pretensje się pojawiły, to też olej, zapomną, a jeśli nie, to znaczy że oszołomy, a takimi przejmować się nie warto, a więc olej!

Gość kolejna jesienna
a ja uważam że to bardzo fajny pomysł. Faktycznie kwiatki na nic się nie przydadzą, tony słodyczy też, a zwierzakom w schronisku się przyda. Lokalne gazety raczej nie będą o tym pisać, bo w zasadzie nie bardzo jest o czym, takie prośby są coraz bardziej powszechne i naprawdę nie ma się czym niezdrowo ekscytować :P Nie rozumiem też kwestii wora karmy do sukienki. A co za różnica czy niosę ze sobą prezent, czy karmę zamkniętą, która ani nie śmierdzi ani nie przeszkadza, bo wręczam ją na początku całego przedsięwzięcia. Jak ktoś nie chce karmy, niech kupi puszkę Chappi - nie udźwiga się a spełni życzenie państwa młodych za nie wiem może 10 zł.

Gość niedługo na pogrzeby też
wieńców czy kwiatów nie będzie się przynosić, bo jeszcze szybciej więdną, tylko karmę dla cmentarnych robali, żeby ją jadły a nie nieboszczyka... :(

Gość niedługo na pogrzeby też
powiedz tym młodym, żeby zamiast wiążanki też sobie kosteczki psie trzymała, a kościół karmą udekorowała :(

Gość ewunia09090
dodatkowe pieniadze przez internet jesli ktos chetny krzys09090@wp.pl