Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona wyliczeniami

TP - co lekarz to inaczej

Polecane posty

OM miałam 22 stycznia - wyliczyłam sobie że TP powinien wychodzić na 28 października jednak z racji tego że miałam przesuniętą owulację to termin wyliczyłam na 31 października jak poszłam do lekarza to w kartę wpisał mi że TP na 5 listopad i tu moje zdziwienie no ale się nie sprzeczałam (choć ewentualne "przenoszenie" będzie liczyć prawie tydzień później i tylko to mnie martwi) ostatnio trafiłam do 2 różnych lekarzy i jeden podał termin na 28 listopad a drugi na 31 listopad może ktoś to umie mi wytłumaczyć dlaczego każdy liczy inaczej (wiem wiem kiedy przyjdzie na świat dziecko to już inna sprawa - ale nie o to pytam)

Gość ja mialam laaaaaar
idz do jedenego konkretnego powiedz kiedy mialas okres i niech ci wyliczy termin porodu, przenosisz dziecko i moze byc zle,moja kuzynka tak miala 2 lekarzy i 4 rozne terminy a rozbieznosc miedzy nimi to az mieisac no i co wody zaczely gnic,zielone,dziecko urodzilo sie przez cc nie slyszy,ma porazenie mozgowe,autyzm, problem z napieciem miesni zaczal chdzic maja 2 lata i to za raczke,dopiero majac 3 lata chodzi

chodzę właśnie do tego co mi na 5 listopada wyliczył - to jej=st naprawdę dobry lekarz nie spotkałam się z żadną zła opinią na jego temat fakt na kontrolne usg do jednego z tych dwóch lekarzy skierował mnie on sam - niedługo będę mieć wizytę może mu się zapytam?? no ale zaczęłam się bać jak mi inni inaczej wyliczyli wiem nie każda przenosi no ale obawa jest...

Gość nie lubie nikogo:)
NO wierze ze sie boisz, tymbardziej ze zdarzaja sie komplikacje- tak jak ktos wyżej napisal. Ja mam kilka terminów - 25.01, 31.01 , 02,02 , 07,02 , 10,02 ... owulacja jestem pewna ze sie przesunela, i dla mnie ten 07,02 jest prawidlowy na karcie ciazy mam 02,02 wiec dla mnie to na plus- jakby co beda szybciej interweniowac. Aha- i ten 07,02 wyszedl mi z usg w 7tc - w tym okresie jest ono najbardziej prawdopodobne ! im pozniejsza ciaza tym roznice sa wieksze wiec raczej nie powinno sie sugerowac. Moja siostra tez miala az miesiac roznicy miedzy terminami - dlatego ze dziecko urodzilo sie z waga 4.750 kg.

Gość a ja się podepnę pod temat
bo ja też mam troszkę "pomieszane" terminy no ale ja się zastanawiam czy jak np zacznę rodzić to będzie np:38 tydzień a oni sobie wezmą późniejszy termin i powiedzą że jest np 37 i stwierdzą że zatrzymują akcję czy ja mogę się na takie zatrzymanie akcji porodowej nie zgodzić??? bo ja mam koleżankę która właśnie tak miała pojechała w 38 bo się zaczęło coś dziać a oni stwierdzili że to przełom 36/37 i zatrzymują akcję efekt był taki że później w 42 tygodniu miała cc łożysko było już na granicy wytrzymałości dziecko w zielonych wodach i szybko cesarka bo tętno spadało

Ja mam termin na 6 listopada a okres miałam 31 stycznia i z USG wyszło mi teraz na 5 listopada wiec u ciebie na pewno będzie to koniec października

Gość sdfvdfs
według kalkulatorów wychodzi na 28 a czemu inaczej każdy liczy to nie wiem czy można się nie zgodzić na zatrzymanie akcji??? też nie wiem nigdy się nad tym nie zastanawiałam