Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała czarna kawka 21

Chciałabym trochę schudnąć(3-4kg) jak to skutecznie zrobić?

Polecane posty

Witam wszystkich! Chciałabym trochę schudnąć. Całe żecie praktycznie ćwiczyłam(10 lat karate) Mam 165 cm i ważyłam 56 kg. Teraz nie ćwicze już 2 lata ważę 59 a jak sie najem to i 60. Cały problem polega na tym że wyglądam jakbym ważyła 55. I to mnie tak nie motywuje żeby zrzucić. Dopiero jak na wage staje to mnie rusza. Nie wiem co zrobić żeby schudnąć ze 3 kg i żeby tak zostało. Mam tendencje do łapania boczków-po ojcu.Ogólnie nie narzekam na swój wygląd. Robiłąm: 6weidera znudziła mi sie sto brzuszków rano sto wieczór-znudziło mi sie Może spacery?? Nienawidze biegać-spacerować uwielbiam. Dieta białkowa dukana dobrze działa ale mam zaparcia. I tak po 3 dniach mi sie chce innego jedzenia że aż mi ślinka cieknie. Może jakaś dieta 1000kcal?? Dodatkowo nie chce sie zagładzać bo staramy sie z mężem o dziecko-więc taka żeby było bezpiecznie w miare dla organizmu-czyli powoli. Poradźcie coś.

Ogólnie wiem sporo na temat odżywiania -jak ćwiczyłam to przed startami w zawodach miałam diety wysokobiałkowe i węglowodanowe, ryż kurczak banany chleb pełnoziarnisty itp. No i w sumie innego chleba nie jem. Słodyczy też nie specjalnie-jedynie czekolada z orzechami całymi czasem. Mi się wydaje że po prostu jem za dużo. I czasem podjadam.

Np . Wczoraj zjadłam: -Rano Activia taka mała. -Potem Kasza jaglana z mlekiem i muesli -Potem kanapka z serem żółtym -Szklanka-dosłaownie bo mi zostało-barszczu czerwonego ale gotowany bez mięsa -2 jajka na miękko plus 1 kropka chleba ziarnistego -kurczak z ryżem (taka miseczka) z 300-400gram(pół torebki ryżu i i łyżka wazowa -kurczaka-piersi) -tost pełnoziarnisty z serem i keczupem Dodam że to zjadłam od 6.30 do 20.00 Spać poszłam o 23.15.Piłam tylko wodę. Wogóle nie piję gazowanego i soków. Jak coś to jem owoc albo warzywo. Pije czasem kawe z mlekiem. Herbate to zimą. Poradźcie coś specjaliści od jedzenia.

Gość dlaczego sobie to robicie?
hej patrzac na Twoje menu to uwazam ze jest calkiem ok, odrzucilabym mleko, zolty ser ok, ale moze ogranicz go do 4x w tyg, jakie pieczywo? swoja droga to super ze jesz sporo i jak mniemam w krotkich przerwach? za bialkowa diete sie nawet nie zabieraj bo to morderstwo dla organizmu, a odnosnie cwiczen hmhmhm... moze spacery z seria wypadow do przodu i do tylu np 1 godzinny spacer przerwANY CO 10 MINUT SERIA 20 WYPADOW NA KAZDA NOGE, sorry capslock mi sie wlaczyl, do tego cwiczonka na brzuch? ten spacer to oczywiscie ma byc power walking a nie leniwe dreptanie :) powodzenia!

Właśnie tak myślałam. Odrzucę też makarony-bo czasem sie zdarza i wieprzowine-mąż lubi kotlety mielone spaghetti itp. Ale ja nie musze jeść :) Raczej pójde w strone warzyw i owoców. I dobry pomysł z tym treningiem :) Jedziemy nad morze na tydzień 29 lipca to tam będę miała okazje zamawiać sobie to co mi podpasuje tzn sałatki ryby owoce morza owoce itp :) powinno być ok. Tylko się wystrzegę gofrów frytek zapiekanek itp. Jak coś to na ciepło kolba kukurydzy na plaży no i popływam nawet jak woda będzie zimna:D Mam nadzieje jak wrócę to będzie tych kg mniej :)

Chleb to jem taki fitnes style schulstad ze słonecznikiem. Taki małe kromeczki-chyba razowy jest.

Gość khgjhkjhjh
jak na osobę, która trenowała, to mało wiesz o ćwiczeniach. jaka znajaca sie na rzeczy osoba robiłaby tak bezuzyteczne cwiczenia jak brzuszki i nic innego.. przy takim trybie zycia jak prowadzisz, to będziesz dalej tyła- powoli, ale sukcesywnie

Soryy nie robiła zwykłych brzuszków tylko spięcia-jak wiesz co to jest. I nie będę tyła. Dziś zjadłam: -Rano serek wiejscki light -Drugie śniadanie: jajka dwa na twardo i kromkę chleba fitnes -Obiad: Miseczka zupy kalafiorowej którą sama zrobiłam tylko kalafior marchewka plus koperek i pieprz (użyłam kostki bo na mięsie nie lubie) -Wieczorem: płatki muesli z jogurtem naturalnym Piłam raz kawe ze słodzikiem i butelke wody primavera 1,5l Nie jestem głodna -byłam na szybkim spacerze godzinnym z psem. Brzuch przed snem.