Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka12345

Problem ze studiami.

Polecane posty

Gość maturzystka12345

Witam! W tym ide na studia. Wymarzylam sobie studiowanie pielegniarstwa i wszystko do tej pory idzie po mojej mysl oprocz jednej rzeczy ktora nie daje mi spokoju. Okolo 6 lat temu przeszlam salmonelle i boje sie ze to moze przeszkodzic moim marzeniom. Badania na nosicielstwo mam za tydzien. Prosze powiedzcie mi czy istnieje szansa ze moge byc nosicielka? Od tamtej pory nigdy nie mialam takich problemow. Prosze o odpowiedz!

Gość maturzystka12345
Prosze o odpowiedz!

Gość gtrfdsxz
Nie znam się na tym kompletnie więc Ci nie powiem. Ale jeśli to przeszkadza Ci pójść na pielęgniarstwo to może wybierz inny kierunek studiów, a przy okazji taki po którym więcej zarobisz.

Gość eddytaa
Hmmm..... Czekaj na wyniki. Dopiero pod koniec listopada wyrabialiśmy sobie książeczki sanepidowskie + jeszcze inne badania (HIV, WZW). Akurat na położnictwie komuś wyszła salmonella, a dziewczyny z tego kierunku mają bardzo szybko pierwsze praktyki, więc nie było mowy o wejściu na oddział... U nas też zaraz po badaniach jedna natychmiast zrezygnowała. Niestety tutaj trzeba być w 100 % zdrowym.

Gość maturzystka12345
Ale jesli wyjdzie ze nie jestem nosicielka to nie bedzie mialo znaczenia ze kiedys chorowalam? Bede mogla studiowac?

Gość do maturzystka12345
Ale samonelle miałaś tak ? Czymś się zatrułaś ? Przepraszam ze tak pytam, ale nie jestem dobra z tego tematu .A chciałabym pomóc. Bo kilka lat temu moja znajoma leżała w szpitalu bo miała samonelle czy cos takiego - coś z jajkami było, ze nieświeże czy coś . No ale ona normalnie pracuje w gastronomi teraz i ma ksiązeczke wiec chyba nie masz o co się matrwić. Jeśli o tą chorobą chodzi .

Gość kkkkaaaattttaaarrryyynnnkaaaaa
Miałas salomelle, no to vhyba ja wyleczyłas ???

Gość maturzystka12345
Salmonella zarazilam sie 6 lat temu bedac w szpitalu z zupelnie innego powodu. Bardzo ciezko przechodzilam chorobe. Wyleczylam ja. Ale przeczytalam niedawno ze po chorobie mozna zostac nosicielem. Nie jestem zorientowana w tym temacie i stad moje pytanie. Czy przebycie choroby moze spowodowac nosicielstwo? I czy po przebyciu choroby mozna studiowac kierunki medyczne?

Gość a chyba juz wiem o co chodzi
Mojej mamy się pytałam to ona powiedziała, że mało ludzi jest nosicielami i nawet jeśli miałaś to nie musisz być nosicielem.

Gość maturzystka12345
Dziekuje bardzo za odpowiedz. Troche sie uspokoilam.