Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tirelait

cyrki na piersi i je co 4 h

Polecane posty

Gość tirelait

moje 2 msc dziecko nie je bynajmniej co 2h. zwykle udaje sie nakarmic co 3h (w nocy i rano) ale w ciagu dnia jakies cyrki sie dzieja.. nie chce ssac piersi (a smoczek owszem).. płacze łapie i puszcza, lub w ogole nie chce nawet zassac.. martwie sie ze mało je bo np dzis udalo mi sie nakarmic go o 13 ładnie potem probowalam o 15 (pare łyków) potem jeszcze o 16 (pare łykow) i teraz spi od 16 a jest 18 :( praktycznie ostatni posilek porzadny zjadl o 13! nie wiem o co chodzi! nie jem nic nowego a takie cyrki zdarzaja sie prawie codziennie :( niby przybiera, ale jeszcze zwaze go dzis po kapieli..

Gość ojtam ojtam
spróbuj karmić przez takie kapturki silikonowe - ty nie będziesz pogryziona a dziecku będzie się fajnie ssać - powinno pomóc odrazu

Gość Twoje dziecko ma kółko
Spróbuj masażu brzuszka

Gość ojtam ojtam
po co masaż - dziecko nie ma problemów z brzuszkiem a raczej ze ssaniem - źle mu się ssie twoje brodawki a smoczek już lepiej więc kup kapturki i będzie ssał z piersi ale jak przez smoczek

zanim przystawisz wsadź mu mały palec do buzi i rozmasuj dziąsła i podniebienie, jak zacznie ssac twój palec odczekaj z 15 sekund szybko go wyjmuj i wciśnij pierś u mnie działało :)

Gość Tirelait
Podaje smoczek od butelki i wsuwam swoja piers szybko. Dziala na 2 pociagniecia.. Mam normalne sutki i duzo mleka.. Nie wiem w czym problem..

Gość Tirelait
A mozliwe ze to przez smoczek ktory daje do usypiania??

Gość a dlaczego chcesz go karmic co
2 godziny?? mozesz spokonie karmic co 4 godziny. albo wtedy kiedy sie domaga piersi. MOj syn w tym wieku przesypial 6h ciurkiem a w dizen jadl co 3-4 godziny.