Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miroskino

pizza mi nie wyszla dlaczego??

Polecane posty

Gość miroskino

co zrobilam nie tak?? trzymalam sie przepisu i nie wyszlo:( ciasto sie poprostu nie upieklo... co moglam sknocic??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dfgdgfdgdfg
jak mamy powiedzieć co zrobiłaś nie tak - jeśli nie napisałaś jak ją robiłaś? :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miroskino
z drożdzy mleka mąki i cukru zrobilam zaczyn. odstawilam na 15minut . potem do innej miski dodalam 2,5 szklanki mąki 2lyzki oliwy szcypte soli i zaczyn podlewalam cieplym mlekiem wyrobilam ciasto zwiekszylo swoja obietosc o drugie tyle wyloylam na plache podpieklam 10minut potwm wyciaglam wysmarowalam sosem polozylam wszystkie skladniki i na 30minut do piekarnika spowrotem... tak mialam w przepisie:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie nie nienie
nie wyciaga sie drozdzowego ciasta z piekarnika!!! proste

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miroskino
i to pzez to wyciagniecie ciasta tak??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość (:
A ja własnie pyszna pizze zjadłam, ciasto to tylko maka, woda, drożdże, szczypta soli, łyżka oliwy.Jak taka opcje to ustaw piekarnik na pieczenie tylko od spodu a potem na kilka minut góra i dół.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kromka chleba ze smalcem......
A tam nie wyciaga, ja wyciagam i jakos mi wychodzi....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kromka chleba ze smalcem......
A pozwolilas ciastu wyrosnac po wylozeniu na blache??? jesli nie to juz znasz odpowiedz dlaczego ci nie wyszlo, ciosto drozdzowe musi wyrosnac 2 razy....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja do ciasta pizzowego
dodaję jeszcze trochę ugotowanych ziemniaków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na pizze nie musi wyrastać! Wystarczy, że wrośnie tyle co w trakcie wyrabiania. Ja robię z przepisu baaardzo podobnego do tego i piekę ok. 15-20 minut i ZAWSZE wychodzi. Jedyne co, to trzeba to ciasto bardzo dokładnie rozciągnąć na całą powierzchnię blachy - inaczej wyjdzie nieprzyzwoicie grube :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zeniaaaa
Ja polecam ten przepis: http://gotowanie.onet.pl/przepisy/supercienki e-ciasto-na-pizze,105601.html Wychodzi cieniutkie ciasto i wyrabia sie blyskawicznie. Bez zadnych cudow typu odstawianie do wyrosniecia, czy podpiekanie w piekarniku. Wyrabiam 5 minut i gotowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kardion
ja robię tak: 1/3 drożdży rozpuszczam w 1/3 szklanki ciepłego mleka, dodaje jajko, szczypta cukru i soli, do tego ok 2 szklanki mąki, wyrobić ciasto i na blachę posmarowanej oliwą. Na to składniki i do pieca, zawsze mi wychodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kromka chleba ze smalcem......
Jesli robi sie na cienkim ciescie to i owszem nie musi (ale i tak lepiej jak troche wyrosnie), ale jak ktos ulepi plyte chodnikowa i wrzuci to na blache i odrazu upiecze to bedzie grube i kluchowate, prawda?? A ja spody do pizzy podpiekam na suchej patelni z dwoch stron, potem wystarczy tylko zapiec w piekarniku i gotowe, malo tego, mozna takich spodow zrobic wiecej i je zamrozic, potem tylko wyciagamy rozmrazamy, nakladamy co tam lubimy i do piekarnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kromka chleba ze smalcem......
Jesli robi sie na cienkim ciescie to i owszem nie musi (ale i tak lepiej jak troche wyrosnie), ale jak ktos ulepi plyte chodnikowa i wrzuci to na blache i odrazu upiecze to bedzie grube i kluchowate, prawda?? A ja spody do pizzy podpiekam na suchej patelni z dwoch stron, potem wystarczy tylko zapiec w piekarniku i gotowe, malo tego, mozna takich spodow zrobic wiecej i je zamrozic, potem tylko wyciagamy rozmrazamy, nakladamy co tam lubimy i do piekarnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Olka ze Szczecina
Ciasto kupuję surowe gotowe w Auchan kiedyś było jeszcze w Biedronce ale już wycofali (szkoda) i dodatki to już według uznania (sos pomidorowy na ciasto kolejno ser mozzarella, salami, oliwki itp.) a jak coś nie wyjdzie to zawsze można zadzwonić po pizze nocną - http://www.epizza.szczecin.pl (Szczecin)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Olilak
Witam. Ciasto na pizze robi sie tylko z wody , drożdży piekarniczych , odrobiny soli ,mąki typu o "zero" - do kupienia bez problemu i cukru . Cukier na zaczyn. Bez mleka żeby ciasto nie było gumowate. Skladniki - 5dkg drożdzy w odrobinie wody z cukrem. Poczekac pare min. Wlac do misy z 2 szkl mąki i dodawać wody . Tyle ile zabierze mąka żeby ciasto było dosyć miekkie. Zagniatać pare minut. Chodzi o to żeby było dobrze napowietrzone. Poczekac aż 2 razy urośnie i wtedy można zrobic spody dowolną metodą. Najcieniej jak można.Najlepiej rękoma . Wałek wyciska powietrze z ciasta. Nałożyć co chcemy i do pieca. Temp. pieca najwyższa jak się da. I postarać się trzeba o kamień do pizzy. Granit .Najlepiej u zwyklego kamieniarza. Mi docięli na wymiar pieca za 20 zł. Piec na gorącym kamieniu ok 10 min. Zawsze wychodzi pyszna , chrupiąca a na brzegach wyrośnięta pizza. I błagam , nie ketchup tylko sos pomidorowy do pizzy sie dodaje!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość benka2
Mnie pizza nie wychodzi, więc zawsze zamawiam gotową. Niestety właśnie zamknęli moją ulubioną pizzerię, więc chcę zamówić pizzę z innej. Czy znacie tę pizzerię- http://partypizza.pl/pizzeria/sosnowiec/ ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kucharka889977
Zrobienie pizzy też nie było dla mnie łatwe. Którego przepisu się nie podjęłam - żaden mi się nie udawał. Koniec końców wypróbowałam nowy piec. Czułam, że problem nie leży po mojej stronie ;) No i się nie pomyliłam! ;) Kupiłam piec do pizzy Hendiego i dziś robię naprawdę pyszną pizzę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×