Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miroskino

pizza mi nie wyszla dlaczego??

Polecane posty

Gość miroskino

co zrobilam nie tak?? trzymalam sie przepisu i nie wyszlo:( ciasto sie poprostu nie upieklo... co moglam sknocic??

Gość dfgdgfdgdfg
jak mamy powiedzieć co zrobiłaś nie tak - jeśli nie napisałaś jak ją robiłaś? :o

Gość miroskino
z drożdzy mleka mąki i cukru zrobilam zaczyn. odstawilam na 15minut . potem do innej miski dodalam 2,5 szklanki mąki 2lyzki oliwy szcypte soli i zaczyn podlewalam cieplym mlekiem wyrobilam ciasto zwiekszylo swoja obietosc o drugie tyle wyloylam na plache podpieklam 10minut potwm wyciaglam wysmarowalam sosem polozylam wszystkie skladniki i na 30minut do piekarnika spowrotem... tak mialam w przepisie:(

Gość nie nie nienie
nie wyciaga sie drozdzowego ciasta z piekarnika!!! proste

Gość miroskino
i to pzez to wyciagniecie ciasta tak??

Gość (:
A ja własnie pyszna pizze zjadłam, ciasto to tylko maka, woda, drożdże, szczypta soli, łyżka oliwy.Jak taka opcje to ustaw piekarnik na pieczenie tylko od spodu a potem na kilka minut góra i dół.

Gość Kromka chleba ze smalcem......
A tam nie wyciaga, ja wyciagam i jakos mi wychodzi....

A pozwolilas ciastu wyrosnac po wylozeniu na blache??? jesli nie to juz znasz odpowiedz dlaczego ci nie wyszlo, ciosto drozdzowe musi wyrosnac 2 razy....

Gość ja do ciasta pizzowego
dodaję jeszcze trochę ugotowanych ziemniaków

Na pizze nie musi wyrastać! Wystarczy, że wrośnie tyle co w trakcie wyrabiania. Ja robię z przepisu baaardzo podobnego do tego i piekę ok. 15-20 minut i ZAWSZE wychodzi. Jedyne co, to trzeba to ciasto bardzo dokładnie rozciągnąć na całą powierzchnię blachy - inaczej wyjdzie nieprzyzwoicie grube :D

Gość zeniaaaa
Ja polecam ten przepis: http://gotowanie.onet.pl/przepisy/supercienki e-ciasto-na-pizze,105601.html Wychodzi cieniutkie ciasto i wyrabia sie blyskawicznie. Bez zadnych cudow typu odstawianie do wyrosniecia, czy podpiekanie w piekarniku. Wyrabiam 5 minut i gotowe.

Gość kardion
ja robię tak: 1/3 drożdży rozpuszczam w 1/3 szklanki ciepłego mleka, dodaje jajko, szczypta cukru i soli, do tego ok 2 szklanki mąki, wyrobić ciasto i na blachę posmarowanej oliwą. Na to składniki i do pieca, zawsze mi wychodzi.

Jesli robi sie na cienkim ciescie to i owszem nie musi (ale i tak lepiej jak troche wyrosnie), ale jak ktos ulepi plyte chodnikowa i wrzuci to na blache i odrazu upiecze to bedzie grube i kluchowate, prawda?? A ja spody do pizzy podpiekam na suchej patelni z dwoch stron, potem wystarczy tylko zapiec w piekarniku i gotowe, malo tego, mozna takich spodow zrobic wiecej i je zamrozic, potem tylko wyciagamy rozmrazamy, nakladamy co tam lubimy i do piekarnika.

Jesli robi sie na cienkim ciescie to i owszem nie musi (ale i tak lepiej jak troche wyrosnie), ale jak ktos ulepi plyte chodnikowa i wrzuci to na blache i odrazu upiecze to bedzie grube i kluchowate, prawda?? A ja spody do pizzy podpiekam na suchej patelni z dwoch stron, potem wystarczy tylko zapiec w piekarniku i gotowe, malo tego, mozna takich spodow zrobic wiecej i je zamrozic, potem tylko wyciagamy rozmrazamy, nakladamy co tam lubimy i do piekarnika.

Gość Olka ze Szczecina
Ciasto kupuję surowe gotowe w Auchan kiedyś było jeszcze w Biedronce ale już wycofali (szkoda) i dodatki to już według uznania (sos pomidorowy na ciasto kolejno ser mozzarella, salami, oliwki itp.) a jak coś nie wyjdzie to zawsze można zadzwonić po pizze nocną - http://www.epizza.szczecin.pl (Szczecin)

Gość Olilak
Witam. Ciasto na pizze robi sie tylko z wody , drożdży piekarniczych , odrobiny soli ,mąki typu o "zero" - do kupienia bez problemu i cukru . Cukier na zaczyn. Bez mleka żeby ciasto nie było gumowate. Skladniki - 5dkg drożdzy w odrobinie wody z cukrem. Poczekac pare min. Wlac do misy z 2 szkl mąki i dodawać wody . Tyle ile zabierze mąka żeby ciasto było dosyć miekkie. Zagniatać pare minut. Chodzi o to żeby było dobrze napowietrzone. Poczekac aż 2 razy urośnie i wtedy można zrobic spody dowolną metodą. Najcieniej jak można.Najlepiej rękoma . Wałek wyciska powietrze z ciasta. Nałożyć co chcemy i do pieca. Temp. pieca najwyższa jak się da. I postarać się trzeba o kamień do pizzy. Granit .Najlepiej u zwyklego kamieniarza. Mi docięli na wymiar pieca za 20 zł. Piec na gorącym kamieniu ok 10 min. Zawsze wychodzi pyszna , chrupiąca a na brzegach wyrośnięta pizza. I błagam , nie ketchup tylko sos pomidorowy do pizzy sie dodaje!

Gość benka2
Mnie pizza nie wychodzi, więc zawsze zamawiam gotową. Niestety właśnie zamknęli moją ulubioną pizzerię, więc chcę zamówić pizzę z innej. Czy znacie tę pizzerię- http://partypizza.pl/pizzeria/sosnowiec/ ?

Gość Kucharka889977
Zrobienie pizzy też nie było dla mnie łatwe. Którego przepisu się nie podjęłam - żaden mi się nie udawał. Koniec końców wypróbowałam nowy piec. Czułam, że problem nie leży po mojej stronie ;) No i się nie pomyliłam! ;) Kupiłam piec do pizzy Hendiego i dziś robię naprawdę pyszną pizzę.