Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Funtastic

Wpadka?

Polecane posty

Gość Funtastic

Witam mam z partnerką taki mianowicie problem: Miała 29.06 okres ( normalny i terminowo ) 5.07 doszło do zbliżenia bez zabezpieczenia ( od razu po okresie), ale to było kilka ruchów bez konczenia. Zdarzyło się też z raz innym razem że wszedłem w nią bez gumki, ale po chwili wyszedłem. Z obliczeń wynika ze owulacja ( 30 dniowe cykle) przypadała na 14.07. 12.07 dowiedziała się podczas badania moczu ( do pracy było potrzebne), że ma dużą ilość leukocytów i bakterie w moczu. Lekarz powiedział, że być może to nie zaleczone zapalenie pęcherza i dostała na to antybiotyk: Amoksilav. Od Piatku (13.07) ma wrażliwe na dotyk sutki, dość mocno i nadal to trwa ( 21.07). Dziś dostała jakiejś pokrzywki, że za każdym podrapaniem tworzyły jej sie "burchle"( gdziekolwiek sie nie podrapie) jakby ją popatrzył ktoś pokrzywą dodatkowo one swędziały ( ok godziny przed ta pokrzywką zażyła "magnez b6" ). Wieczorem mierząc temp okazało się, że ma 37,3. Na test chyba za wcześnie, bo jeszcze ponad tydzień do okresu. Czy ktoś może powiedzieć czy to normalne czy jednak jest czego sie obawiać?

Gość rozumiem, że według Was
pokrzywka jest objawem ciąży- czego to na kafe można sie dowiedzieć ;)

Gość KIKIJANKA
No niestety ale to są pierwsze obiawy ciąży

Gość nie no, ludzie
tak, to na pewno ciąża! burchle miałam zaraz po tym jak mąż we mnie doszedł i skończyły się wraz z porodem.

Gość Funtastic
Może to być jakieś uczulenie na "magnez b6" ? A co z tkliwością sutków, może to mieć związek z braniem antybiotyku?

Gość patka12345
wrażliwość sutkow moze byc zwiazana z owulacja.. reakcja alergiczna moze byc na magnez bądź, któryś ze składników antybiotyku, który przyjmuje. Z ta pokrzywka to do lekarza powinna iść. I dodam, ze nigdy nie słyszałam o tym, ze pokrzywka to objaw ciazy ;) no i pamiętaj, ze pod wpływem brania antybiotyku miesiaczka moze sie opóźnić. I szczerze, to wątpię zeby w ciazy była.. co prawda plemniki potrafią przeżyć w organizmie kobiety 7dni, a te zapewne wiesz "uciekają" nie tylko podczas wytrysku ale wogole kiedy facet jest podniecony, mielibyscie wyjątkowe szczęście, jesli zaciążyła ;)) dla pewności moze iść na badania krwi, które wykaże prawdopodobna ciążę jesli nie chcecie czekać z testem :)

Gość patka12345
tak poza tym, to normalne, ze wieczorem temperatura ciała jest wyższa niz w dzień ;)

Gość Funtastic
a wrażliwość sutków która sie utrzymuje prawie 2 tygodnie ?

Gość kaftanik niebieski
uspokoj sie nie ma zadnej ciazy