Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baśkaaaaaaa

Zbyt silny instynkt-pomocy.

Polecane posty

No to marnie racja, jeszcze odciągając koszty wynajmu mieszkania itp to naprawde marnie. Ja to się tylko ciesze że my nie mamy kredytów, ani innych obciążeń finansowych ze w razie wojny nie zostaną nam jeszcze jakieś długi do płącenia.

Gość ja mam tak samo jak autorka:)
z tym,ze ja mam taki instynkt na drugie dziecko,bo jedno już mam. Syn ma 11 lat. A mój organizm wręcz WOŁA o drugą ciążę. Mąz nie chce o tym słyszec,zbywa mnie,odkłada,choć w głebi serca wiem,ze on juz nie chce dzieci mieć. poza tym jest chyba na to za stary(jest spooooro starszy ode mnie,ja mam 33 lata) Jak się dobrze wsłucham w soje ciało to czuje jak ono mocno tego pragnie. Też rozmawiałam z męzem,ze pójdę do gina po jakieś tabletki na wyciszenie instynktu,ale popukał się w czoło.

Mój facet powinien mieć jeden taki miesiąc do przeżycia za takie pieniądze to by się nauczył. Oni nie ma za grosz szacunku do pieniędzy. Kupuje i wydaje kase gorzej jak baba,.

JAk się objawia wołanie organizmu o ciąże? Bo może moj woła a ja o tym nie wiem;p

Gość Baśkaaaaaaa
Po prostu bardzo chce się dziecka:) ja bym chciała choć jeden dzień nie martwić się o kasę. Pojść na zakupy, kosmetyczki, fryzjera. Marzenie :)

Gość Przyszle dziecioroby
Zajmijcie sie lepiej finansami zanim zrobicie dziecko. Z czego sie utrzymacie?

Gość Przyszle dziecioroby
Macie ten instynkt, dobra, a co bedziecie jedli? Wy z gromadka dzieci?

Gość Baśkaaaaaaa
Przyszłe dziecioroby- ależ ja chcę przestać chcieć! Już się wyspałes i musisz kogos zdenerwowac?!

Gość Baśkaaaaaaa
'Ja mam tak samo jak autorka'-jeśli Was stać to czemu nie? Porozmawiaj z mężem, powiedz że zawsze marzyła Ci się córeczka, albo dwójka dzieci, że syn odchowany, że pomoże itp. Przed ślubem nie omawialiście kwestii potomstwa? Czy zmieniłaś zdanie? Powodzenia :)

Jesuzie!! Przecież dziecko "robią sobie" rodzice i to oni sa od wychowywania a nie starsze rodzeństwo bo pomoże.

Gość Baśkaaaaaaa
oczywiście. Ale jakies argumenty trzeba miec w rekawie. Zreszta nic sie 12nastolatkowi nic sie stanie jak wyniesie smieci czy ogarnie pokoj :)

Gość Baśkaaaaaaa
Może ktoś jeszcze jest w takiej sytuacji? Czasem fajnie pogadać z kimś takim :)

Gość Baśkaaaaaaa
Nikt :(

Gość Baśkaaaaaaa
chyba tylko nieliczni mają takie odchyły jak ja.

Gość no hej ja pamiętam o tobie
A dlaczego nie pomyślisz żeby ten instynkt jakoś spożytkować. Ja na twoim miejscu zatrudniłabym się jako opiekunka do dzieci. Nie dość że realizowałabyś się w tym to jeszcze jakiś pieniądz by ci do kieszeni wpadł. No i odczułabyś jak to w praktyce wygląda.

Gość psychiatra z sąsiedztwa
przede wszystkim porozmawiaj z mezem być może on nie bedzie miał nic przeciwko dziecku sądzisz, że każdy czeka z dzieciakiem aż sie dorobi domu z ogródkiem? nie... więc zanim zaczniesz zabijać swoje pragnienia zastanów się czy NAPRAWDĘ nie masz możliwości ich realizacji

Gość Baśkaaaaaaa
byłam nianią :) ale to nie moje dziecko przecież, a ja chce swoje. Chce zabic to pragnienie, mąż póki nie znajdzie któreś z nas lepszej pracy to nie zgodzi się. A ja chcę żyć, czerpać radość z seksu i nie płakac co miesiąc.

Gość Baśkaaaaaaa
Podniosę, może ktoś zna jakiś sposób...