Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LOLITKA0712

torbiele na jajnikach

Polecane posty

Gość LOLITKA0712

bylam ostatnio i gin i powiedzial ze mam malutkie torbiele na jajnikach.. Mam pytanie czy torbiele moge utrudniac zajscie w ciaze i czy wogole moge nie miec dni plodnych bo nie zauwazylam u siebie od kilku miesiecy.. zapomnialam zapytac o to gina.. jestem ciekawa czy miala ktoras z was problemy z ciaza?

Gość hamerikanke
torbiele jak są małe to nic nie szkodzi. płodność bada się za pomocą badania śluzu.

Gość LOLITKA0712
tak wiem.. ale mam bardzo dlugie cykle nawet po 60 dni.. gin mowil ze to przez torbile i nadzerke.. i niegdy nie zauwazylam u siebie lepkiego sluzu a obserwuje dokladnie codziennie po kilka razy..

Nalegaj na zrobienie badań hormonalnych. Możesz nie mieć owulacji i możesz mieć problemy z zajściem w ciążę. Najlepiej idź do ginekologa-endokrynologa.

Gość hamerikanke
lepki śluz to jest śluz normalny. zawsze jest lepki. płodny się ciągnie nawet na kilkanascie cm i jest przezroczysty. problemy masz przez zaburzenia hormonalne. i torbiele tez.

Gość Mała czarna kawka 21
Małe torbiele na jajnikach to objaw policystycznych jajników-jeśli masz tak długie cykle to moze nie byc owulacji wcale!! Ja tak miałam i już o dziecko rok walczymy bo u mnie problem-dobrze że mąż zdrowy.

Gość torbiele mogą zaburzyć
wszystko, ja jestem na to przykładem ... mój lekarz powiedział mi że na nadżerki i torbiele czasem najlepszą terapią jest właśnie ciąża, ale moja ciąża w czasie gdy miałam torbiele była bardzo poważnie zagrożona. Ja nie wiedziałam o torbielach, złe samopoczucie zwalałam na przeziębienie przydatków/opinia lekarza/ i kiedy pojawiła się ciąża musiałam plazkiem leżeć, żeby się utrzymała. Na pewno zależy od torbieli, ale nie wiem, czy nie lepiej najpierw się z tym uporać a potem myśleć o ciąży.

Gość LOLITKA0712
No chodzilo mi wlasnie o ten rozciagliwy przezroczysty.. nie zauwazylam go u siebie.. lekarz zalecil brac mik tabletki anty zeby wyleczyc torbiele

Gość Perw mobilna
Generalnie dobrze zalecił, ale trzeba zrobić najpierw badania. Przede wszystkim hormony, ale i krzywa cukrową i insulinową. Zgłoś się do ginekologa-endokrynologa - pod jego opieką powinnaś być.