Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniedlugo zzonaa

Brylanty i inne oczka w obrączce kobiety?

Polecane posty

Gość zaniedlugo zzonaa

Byłam ostatnio wybrać się z narzeczonym po sklepach jubilerskich w poszukiwaniu obrączek i co nas bardzo zdziwiło - w większości sklepów proponowano nam obrączki, w których damska obrączka ma jakieś ozdobniki, brylanciki itp. Chyba jestem nie na czasie, bo zawsze wydawało mi się, że obrączki powinny być takie same, proste, ale nie w tym rzecz. Pytanie moje jest takie: jeśli się ma taką obrączkę z jakimś tam brylantem czy czymś, to nie gryzie się to z pierścionkiem zaręczynowym? Czy może takie kobiety wtedy ściągają w ogóle zaręczynowy i nie noszą? A jakie wy macie?

Gość nie chce cie tu
Ja nie nosze. Najpierw szukalam takiej,która pasuje do zareczynowego,ale żadnej nie znalazłam:-( wiec wziełam taka co mi sie podoba. Zdobiona 3brylancikami. Maż ma gładka.

My kupiliśmy klasyczne polerowane złoto. Proponowano mi również ten brylancik ale to jest dobre dla dziewczyn które po ślubie przenoszą na inny palec zaręczynowy pierścionek. Ja będę nosiła na jednym palcu i jak przymierzyłam to strasznie to się gryzło.

Gość zawsze proponują droższe
te oczka po prostu podnoszą cenę obrączki, a więc nie dziw się, że handlowiec chce zarobić więcej i droższą ci proponuje. Weź, jaką będzie ci najwygodniej nosić. Pamiętaj, że obrączka to symbol i właściwie cały czas powinna pozostawać na palcu.

Gość kolejna jesienna
ja wybrałam białe złoto plus brylanciki bo po prostu to mi się spodobało. Generalnie każda firma ma multum różnych wariantów od najprostszych po bardziej wymyślne - można swobodnie wybierać. Faktycznie jednak radzę kierować się własnym gustem, a nie opinią sprzedawcy, bo istnieje szansa że będzie chciał sprzedać jednak wariant droższy. Chyba przełożę zaręczynowy na inny palec, na wielu stronach i od znajomego złotnika słyszałam że po prostu złoto się szybciej niszczy jeśli będzie się ocierało o siebie.

Gość poweselna
Ja mam obrączkę z brylantem, bo po ślubie nie chciałam nosić pierścionka zaręczynowego - nie lubię ozdób na dłoni, przeszkadzają mi, dlatego chciałam ograniczyć się do minimum. Natomiast moja przyjaciółka i jej mąż mają zupełnie inne obrączki, tzn. widać, że pochodzą z jednej kolekcji, ale wzoru są totalnie inne. Ich wybór.

Moj zareczynowy jest delikatny z malym oczkiem. MoJ maz nie chcial blyskotek i ma zwykla.

Będziemy oboje mieć gładkie, klasyczne obrączki. Brylant mam w pierścionku zaręczynowym i nie trzeba mi więcej :-)

ja będę miała obrączkę z jednym diamentem frezowaną.Pierścionka zaręczynowego nie nosze od jakiegoś roku bo niestety uległ zniszczeniu,nieco mi się wygiął bo był na cienkiej obrączce(zahaczyłam pierścionkiem do dziś nie wiem jak o wystającą śrubę przy klamce w drzwiach,strasznie się wygiął i pękł,jubiler powiedział że nic sie nie da zrobić:-() ale z narzeczonym myśleliśmy żeby przetopić dodać troche złota i na ślub był by "odrestaurowany" pierścionek

Gość ja mam obrączkę z żółtego
złota z trzema diamentami, mąż gładką. Obrączka nie gryzie się z zareczynowym, jedyny minus to taki, że nie da się jej zmniejszyć ani zwiększyć, tak mi powiedział jubiler

Gość tylko gładkie i bez oczek
oczka tu oczka tam wiocha panie

Gość Olafasola25
Ja bym chciała mieć w obrączce taki tyci brylancik - nawet nie musiałoby go być widać, bylem ja miała świadomość, że on tam jest:) Wiem że to taki nuworyszowskie trochę, ale kurcze, pomarzyć można zawsze:) Weszłam sobie na stronę z wyszukiwarką brylantów i sprawdziłam ile takie najtańsze kosztują - www.e-brylanty.pl , no i ... 1071 zł, nieźle:)

Gość Ja mam szmaragd i 2
diamenty, a piescionek zareczynowy tez ze szmaragdem i diamentami na 2 ej rece...

Gość inny gosccc
mi się nie podobają te obrączki z brylancikami

Gość gość
Ja mam pierscionek zareczynowy z brylantem, obraczke z szafirami i sie nie gryzie, wyglada fajnie.