Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luiza1988

kolejny dylemat po przeczytaniu wypowiedzi na forum !!! zagubilam sie juz

Polecane posty

dziewczyny ,a witaminki bierzecie podczas posilku ,czy kiedy Wam sie przypomni???? i popijaciewodalub herbata / sokiem ?? odrazu popijacie jak bierzecie tabletke do ust ,czy pod koniecjedzenia pijecie cos a witamike prrzelykacie slina ?? aaa i czy witaminy bierzecie o stalej porze ,czy roznie ?? i od ktorego miesiaca ? czy w ogole wszystkie bierzecie witaminy ??

Gość po zrobieniu
kupy i siku :O :O :O :O umiesz myśleć dziewczyno ?????????????

ale powaznie pytam !! bo nagle pare tyg przed rozwiazaniem okazuje sie ,ze niepoprawnie bralam witaminy

Gość nosz cholera jasna
no i widzisz zle bralas, wszystko na darmo, a ile kasy zmarnowalas! witaminy prawidlowo bierze sie tak: w trakcie posilku 3 minuty po rozpoczeciu jedzenia kladziesz tabletke mniej wiecej w odleglosci 2,7 cm od konca jezyka, trzymasz ja tam 24 sekundy po czym popijasz woda w ilosci 260 ml jednym haustem, nastepnie konczysz posilek ale musisz juz wtedy skonczyc w przeciagu 4 minut aby witaminy dobrze sie wchlonely, jesli nie zdazysz wszystko na darmo!!! :D

Gość ohohohohoooooo
1. najlepiej brać w trakcie spożywania posiłku -wraz z posiłkiem dostarczasz tłuszcz niezbędny do przyswojenia niektórych witamin. dobrze jest też popić, bo dostarczasz wodę potrzebną do rozpuszczenia innych witamin. Jako że w niektórych posiłkach (np. jogurt, woda w warzywach czy owocach) jest również woda - popicie tabletki nie jest wtedy niezbędne. 2. popicie tabletki od razu nie ma większego znaczenia - rozpuszczanie tabletki w żołądku trwa ok 20 minut. 3. witaminy można brać różnie, najczęściej bierze się je od 3m-ca, do tego czasu folik i magnez. 4. nie wszystkie biorą witaminy w ciąży. ja leżałam na sali poporodowej z 3 dziewczynami, z któych tylko jedna brała witaminy. dzieci zdrowe.

a mozna herbata popijac ?? a jesli nie wezmie sie ppdczas posilku to nie ma pozytku ??

Gość No pewnie, że można
herbata to też woda :D :D :D Ja weźmiesz nie podczas posiłku, czyli nie dostarczysz organizmowi tłuszczu, to wchłoną się tylko witaminy rozpuszczalne w wodzie.

Gość hahahhhahahw
mozesz popic herbata ale tylko taka o temperaturze 8 stopni celsjusza i parzona przez 50 sekund. bez cukru za to z mlekiem. ;)

Gość No pewnie, że można
hahahhhahahw Pomimo tego, że masz ubaw z Autorki ;), to możesz mieć rację - herbata to woda, a mleko to tłuszcz. I masz Autorko 2 w jednym :D. Wszystkie witaminy będą wchłonięte, jak popijesz je "bawarką" ;).

a jak nie popije woda ,ani herbata tylko slina to wchlona sie te rozp w wodzie ,czy tez nie ?? bo czytalam ,ze herbata mA kofeine i.nie mozna nia popijac

Gość No pewnie, że można
a co ma kofeina do wody????? Po pierwsze - herbata zawiera teinę. Kawa - kofeinę. Po drugie - ani teina, ani kofeina nie wiąże cząsteczek wody - co najwyżej wypłukuje z twojego organizmu substancje mineralne.

ale jak przelykam slina ,a nie popijam to wchlona sie ?? czy eitaminy trzeba o stalej porze brac ?? i czasem zupelnie zapominam wiec raz wezme ,raz nir ,czy to tez ma wplyw ??

Gość wjed;QOJDF
czy ty jesteś tak głupia czy tylko udajesz?

moze glupia ,pyram bo tego nie wiem i chce sie dowiedziec oraz zaczac teraz poprawnie zazywac

Gość hahahhhahahw
to wez sobie pol szklanki wody i popij ta cholerna tabletke! wode chyba kazdy w kranie ma? :O i skoncza sie twoje dylematy, codziennie rano zaraz po sniadaniu popij 1 tabletke woda i przestan stwarzac problemy ktorych tak naprawde nie ma! :O

Gość hahahhhahahw
kazda tabletke nalezaloby popic, daj sobie spokoj z ta slina, za duzo sie slinisz czy co?

no teraz juz wiem i bede tak robic !! ale przez 8 miesiecy bralam tabl tak.hak pisalam i chce sie dowiedziec co z tamtymi

no ,bo od zawsze nie popijalam tabletek tylko normalnie przelykalam z odrobina sliny

Gość hahahhhahahw
na kazdej ulotce jest napisane w jaki sposob przyjmowac dane lekarstwo. na witaminach z tego co kojarze zawsze podaja, zeby brac w trakcie jedzenia. jak ci wchodza bez popijania to ok, chociaz dziwie sie bo te witaminy czesto maja kolosalne rozmiary :O jak popijasz woda to zwyczajnie szybciej ci plynie w przelyku i szybciej zacznie dzialac.

no spore sa ,ale daje rade :-P kurcze tylko boje sie i obawiam ,ze one przelatywaly i nic z tego :-(:-( jak nie przepijalam :-(:-(

Gość Kafkarafka
daj sobie spokoj z ta slina, za duzo sie slinisz czy co? haha rozwaliło mnie to :D pytanie z d... :/ ależ bym chciała mieć takie problemy :D

ja sie kiepsko odzywialam cala ciaze ,czasem banan i jogurt na caly dzien ,myslalam ,ze chociaz te eitaminy cos daja ,pomagaja a tu buuumm zle bralam dlatego tak sie dopytuje ,a kiepsko jadlam ze stresu i braku apetytu

Gość Kafkarafka
BArdziej bym się martwiła tym, że nieodpowiednio jadłam i się dużo stresowałam niż witaminami, bo to niestety może mieć poważniejsze konsekwencje niż złe przyjmowanie witamin

jakie moga byc konsekwencje ?? ja po prostu wciaz nie mam apetytu i cala ciaze malusko jem

Gość tikal
a wiesz, ze z tych branych witamin moglo Ci sie przyswoic np. tylko 1%

Gość Yyyyyyyyyyyy..
Omg.. :D