Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krówka kremówka

reklamacja rozpatrzona negatywnie-co robić ?

Polecane posty

Gość krówka kremówka

wygląda to tak że kupiłam czarne rurki z Zary ponad miesiąc temu ( z czego miałam je na sobie z 4x) i właśnie za tym czwartym razem kiedy to bylam z koleżankami w parku patrze jak one wyblakły jak brzydko wyglądaja na świetle dziennym jak sprane :o poszłam do Zary Pani była b.miła spisała reklamacje że moge sie już rozglądać za inna rzecza w tej cenie zeby byla upatrzona itd ale sms bede powiadomiona w ciągu 14 dni i reklamacje składałam w śr a wczoraj otrzymałam sms że reklamacja rozpatrzona negatywnie ? bardzo sie zdziwiłam bo spodnie ewidentnie są już szare,prałam je zgodnie z zaleceniem producenta+środkiem do czarnych ubrań,mam też inne spodnie z tej kolekcji i do dziś mi służa a tu kompletnie nie wiem jak to jutro załatwić ? dodam że wcześniej już reklamowałam pare rzeczy bo Zara zeszła na psy ostatnio rzeczy które zakupiłam 2-3 lata temu do dziś są nienaruszone a 2/4 zakupione w tym roku nadaje sie do kosza bo już wstyd nawet je tam zanosić,ale spodnie poza wyblaknięciem były nienaruszone wiec postanowiam to zgłosić i co teraz? mam tak po porstu je odebrać i udawać że jest ok? może niech kierownik sobie je zatrzyma skoro uważa że z nimi wszystko w porządku bo ja nie bede łaziła w spranych portach,ewidentnym dowodem na to jest metka z tyłu która także była czarna a dziś przypomina karmel z czymś czarnym gdzie nie gdzie. Ma ktoś jakieś doświadczenie i rade co robić ?

Gość krówka kremówka
wolniej piszcie bo nie nadążam z czytaniem :D

Gość to twoja sprawa więc czytaj
nie chce mi się czytać za długie ale ty tu sobie poczytaj i będziesz wiedzieć: http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/57401-poradnik-konsumenta-przeczytaj.html oraz tu http://reklamacjaobuwia.pl/poradnik-konsumenta/opinia-rzeczoznawczy-czy-warto/ Wprawdzie to ostatnie niby o butach, ale prawo dotyczy tak samo wszystkich innych produktów.

Gość ewiii
można się odwołać od negatywnie rozpatrzonej reklamacji. A jak to nie pomoże to zgłoś to do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Gość to twoja sprawa więc czytaj
raczej do gminnego/miejskiego rzecznika praw konsumentów UOKiK nie zajmuje się pojedyńczymi sprawami

Gość krówka kremówka
o dziekuje :)

Gość w kazdym większym mieście jest
rzecznik praw konsumenckich-udaj się do niego,pomaga w pojedynczych sprawach za darmo

Gość ewiii
UOKiK znajduje się miastach np u mnie w starostwie powiatowym i tam jest Pani która pisze takowe pismo najpierw do sprzedawców w twoim wypadku ( taka pomoc jest bezpłatna)

Gość corazciekawiejsze
Ja reklamowałam u nich buty bo w dziwnym miejscu na bokach powycierały się w białe plamy, masakra. Odpisali, że jakiś tam ekspert stwierdził, że krzywo chodzę :) Nie odebrałam butów tylko od razu napisałam, że się nie zgadzam z ekspertyza tego eksperta i, że mam wiele innych butów używanych od lat a nie jeden raz i żadne w tym miejscu nie są wytarte i już na pewno nie w takie białe plamy i że domagam się wymiany na nowe lub zwrotu pieniędzy. Wymienili mi na nowe buty, z wyglądu takie same ale są wykonane z czegoż lepszego bo też się w tym samym miejscu lekko wycierają ale już nie w białe placki tylko na taki sam kolor jak reszta buta :)

Gość ewiii
teraz jakość odzieży jest coraz gorsza wszystko się rozciąga płowieje itd.

Gość krówka kremówka
zobaczymy jutro ale jestem w szoku bo spodnie ewidentnie nie przypominaja tych które kupiłam :o ja tych spodni na pewno nie chce i ich nie odbiore bo do sprzątania mam lepsze nawet :o

Gość krówka kremówka
poszłam do Zary i w opinii było napisane że powinnam się liczyć z tym że czarne spodnie ulegna spraniu :o i że rzekomo taka informacja była na metce :o ok mogła być ale te spodnie tez nie leżały na dziale 'jednorazówek' i bez przesady rozumiem gdybym je reklamowała po 1,5 roku albo i 2 lat a nie po 4 x założenia,oczywiśce napisałam odwołanie ale Pani kierowniczka nie była zadowolona i z łaska je przyjęła.I najlepsze teraz musze czekać 60 dni na odp bo jakiś kierownik kierowników pojawia się niezapowiedzianie i tyle dni to może potrwać.

Gość tak serio to na takie porcje
zapomnij o zarze tam sa teraz same szmaty, kpina, ze takei ceny sobie wolaja za nie!

Gość gość
Witaj, jak sie ta sprawa rozwiazala? mam podobna sytuacje