Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jiiiiiinka

Ile pieniedzy na Portugalię?

Polecane posty

Gość jiiiiiinka

Kto był w Portugalii na własną rękę? Szukam info o tym, ile mniej więcej zabrac kasy: czy 7000 pln na 3 osoby wystaczy? Z tego mamy wynająć auto na 7 dni i 3 dni po objeździe poleżeć na plaży. Jedziemy w 3 dorosłe osoby. Bilety lotnicze kupione.

Gość tollo
ja w marcu wydałem ok. 2000 na osobę, z przelotem, wynajęciem Yarisa na 5 dni, 3 dniami w Lizbonie i objeździe południowej Portugalii (noclegi w pensjonatach). Bilety kupione pół roku wcześniej, a samochód wynajęty mniej więcej 3,5 miesiąca przed wyjazdem

Gość njunun
nie piszesz, czy noclegi juz macie, czy z tej puli trzeba jeszcze je oplacic

Gość jiiiiiinka
My planujemy zacząc od Lizboby (2 dni) a potem powoli przesuwac się du Porto i Bradze. Mamy na to wszystko (z Lizboną 7 pełnych dni). Samochód też gdzieś potrzebujemy na 6 dni (tyle, ze my chcemy wziąć większy - np. Punto). Planujemy spac w miejscach ekonomicznych (zależy, co się akurat niedrogiego trafi). Potem chcemy odpocząć w jakimś miłym miejscu na Costa Verde - tu już byśmy chcieli hotel albo dobry pensjonat nad oceanem. ile zapłaciłaś za tę Yariskę? I czy była to stawka z pełnym ubezpieczeniem? Czym leciałaś?

Gość jiiiiiinka
Mamy kupione tylko bilety lotnicze.

Gość jak bilety macie
to te 7K powinno wystarczyć

Gość jiiiiiinka
Dzieki. ;) Chcielibyśmy sie zamknąć w 10. A czy możesz coś napisac o drogach? Nie autostradach, tylko o krajowych i lokalnych - będę wdzięczna :)

Gość Magddddddd
Myślę, że spokojnie się zmieścicie, spędziłam ostatnie 6 miesięcy w Portugalii i wcale ona nie jest taka droga, ceny trochę podobne do Warszawskich ;) Drogi lokalne i krajowe - bardzo przyjemne, dużo znaków choć jak wszędzie bywa tłok czy korki. Jednak i tak większość wybiera autostrady.

Gość tollo
Yariska kosztowała śmiesznie mało, bo za 5 dni to wyszło 117 euro. Ubezpieczenie nie wiem jakie było, chyba podstawowe, bo nic nie dopłacałem. Myśmy autostradą przejechali chyba tylko kilkadziesiąt kilometrów; tak to jechaliśmy drogami krajowymi i lokalnymi; zależało nam żeby jechać blisko oceanu, zresztą nie spieszyliśmy się, chociaż mandat za przekroczenie prędkości się jeden zdarzył :-) A lecieliśmy różnie; pierwszy raz kilka lat temu Skyeurope jak jeszcze były z przesiadką w Wiedniu, a raz EasyJetem z przesiadką w Luton. Nie wiem kiedy się wybieracie, ale oczywiście jeśli latem to ceny będą wyższe, bo jednak marzec to to jest żaden sezon, ale pogodę za każdym razem mieliśmy piękną jak u nas w maju potrafi być, wróciliśmy opaleni. Kąpaliśmy się też w oceanie, chociaż zimny był, ale też nei zimniejszy od Bałtyku w lipcu :-) Generalnie to były najlepsze wakacje w moim życiu i Portugalię pokochałem miłością pełną. Szkoda, że teraz nie mogę trafić połączeń lotniczych do Lizbony poniżej 5 stów jak kiedyś

Gość jak bilety macie
niestety słabe, po 50km pojechaliśmy na autostradę, a tam 1. klasa. W zeszłym roku byłem z dziewczyną u jej matki w Meridzie, 70km od granicy z POR i postanowiliśmy jechać na ocean. Auto wzięliśmy jej matki bo maja 2. przez 7 dni zatrzymując sie w motelach takich po 20-30E/dobę wydaliśmy prawie 5K razem z paliwem. Nie wiem ile wynajem auta. I te 5K to pętla Merida-Lizbona-Sines-Malaga-Merida. Tylko Sines było trochę droższe. Jak szukaliśmy miejsca do spania to zjeżdżaliśmy z autostrady, bo tam poniżej 50/euro za dobę to się nie znajdzie

Gość jiiiiiinka
Wybieramy się w II polowie wrzesnia. A co do biletów - to prawda, że z Polski nie ma już nic do POrtugalii w dobrej cenie, tj. do około 500 za osobę w obie strony. Wybraliśmy 3 miesiące temu lufthasę, bo nic innego nie dało sie wybrac :( Szkoda. Przyznam,ze liczę, ze kiedyś ktoś w końcu otworzy z Polski tanie połączenie do Porto lub Lizbony. :))))))))) Aaaa.... i jeszcze do Austrii na narty :) I do Chorwacji :)

Gość tollo
akurat do Chorwacji to coś tam lata, chyba Eurolot, który niby jest tani, ale wcale nie, bo w sezonie jest oczywiście drogo, a poza sezonem nie lata. Podobnie jest np. z Bułgarią Wizzairem - to wcale nie jest tanie

Gość jiiiiiinka
Sprawdzałam kiedyś Chorwację i we wrześniu w obie strony chcieli za 2 osoby 2400 zł :) Sporo jak na taką krótką trasę i turbośmigłowca. ;)

Gość jiiiiiinka
A co do Portugalii, to wszyscy namawiali nas na lot ryanem przez Ląde :), ale po sprawdzeniu połaczeń okazało sie, że: 1) W 1 stronę z przesiadką w LOndynie Ryan chciał 900 zł z bagażem :) 2) godziny lotów nijak nie pasowały :( Trzeba by było czekać do następnego dnia, by wylecieć do POrtugalii ;) Więć tanie linie wcale nie są ani tanie ani dogodne, gdy rozważamy lot z przesiadką ;))))))))))))))))))))))

Gość jiiiiiinka
miało być oczywiście "Lądek" ;)

Gość tollo
jak wracaliśmy przez Luton to właśnie z taką przesiadką; przylecieliśmy jakoś po północy, a wylot był o 6 rano. No, ale cena to było bodajże 480 zł w obie strony więc warto było się przemęczyć. A 9 stów Ryanem w jedną stronę z przesiadką to śmiech na sali, bo TAPem bezpośrednio w dwie kosztuje nieco poniżej tysiaka

Gość jiiiiiinka
W Tapie nie mieli teraz tak dobrych cen, ale kupiliśmy w "Lufie" za 1000 zł za osobę w obie strony z przesiadką w Monachium/Frankfurcie. Lot w normalnych godzinach (w obie strony w popołudniowych, więć mogę lecieć po pracy), nie muszę się bać, ze mam o 10 dag za cięzki bagaż i co najważniejsze wg mnie, to to, że jak mi sie opóźni 1 odcinek, to już ich problem (co do zasady) jak dostanę się do Lizbony. Moja siostrę kiedyś wozili samochodem lotniskowym z samolotu do samolotu gdy I odcinek podróży jej się opóźnił. Z tego co wiem, kiedyś nawet samolot chwilę czekal :) Ryan i inny lowcost chyba by nie czekał :))))))))))))))))))))))))))))))))

Gość gość

samo wypożyczenie auta z tego co patrzyłem nie jest drogie ,choć za 7000 zł to za wiele nie zwiedzisz no chyba że masz tam lokum już i bilety darmowe w dwie strony pożyczenie auta to 30 do 60 euro na dobę.

Gość gość

w czechach z aborcją nie jest tak łatwo bo trzeba mieć czeskie ubezpieczenie zdrowotne jak coś na własną rękę to rób, szukaj lekarza kraju i masz problem z głowy oczywiście wiąże sie to z kosztami