Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasienka23

spłuczka pytnie

Polecane posty

Cześć. Jestem dziewczyną mieszkam sama i tematy łaziekowo rurkowo spłuczkowe są mi obce, proszę wiec o podpowiedź. Przecekała mi spłuczka. (zwykła plastikowa)Woda lała się do muszli małą strużką. Po zdjeciu pokrywy zauwoażyłam ze spłuczka nabiera za duzo wody i wylwewa się ona spustem (albo nie wie jak to nazwać to po środku z dziurą). Postanowiłam więc obniżyć poziom wody płwyakiem. Udało się, obniżyłam, woda już nie leci. Jedyne co mnie teraz niepokoi to warczący odgłos z nie wiem czy to zaworu czy wężyka czy sama nie wiem czego. Czy togrozi powodzią? Sorry za infantylne pytanie ale nie ma mi kto pomóć. pozdr :))

Gość mam tak samo ,./
spłuczka zrabana zakręć zawór wody to nie będzie warczeć spłuczka najwyraźniej do wymiany

Gość mam rower i lapmkę na 9 LED
Zdolna jesteś

Gość fachooowiec
Idż jutro do sklepu hydraulicznego i kup zawór odcinający w tej spłuczce , to jest ten cały element którym to regulowałaś właśnie poziom wody , koszt ok. 10-15zł.

dzięki - jeszcze jedna rzecz. odnośnie zkręcania wody- są dwie opcje , tzn teoretycznie powinny byc- zwykle jak kranik jest pionowo to dopływ jest zamknięty, a jak poziomo to woda przepływa.. tutaj jednak w obu przypadkach woda jest odkręcona, a chciałabym jednak ją zakręcić. CO zrobić? to nie moje mieszkanie....

Gość alexxussia
Zawiadom właściceila

Gość fachooowiec
W takim razie kranik też do wymiany skoro w dwóch pozycjach puszcza wodę , kranik jest zapewne kulowy , koszt też w granicach do 15 zł W takim układzie musisz powiadomić konserwatora tego mieszkania aby na czas wymiany zakręcił zawór główny gdzieś na tym pionie . Sama tego nie zrobisz.

dzięki! Zatem juto wezwę hydraulika. Telefon do włoaściciela odpada nie bede chłopa ciągnąc ileśdziesiąt km o taką duperelę ;)

Gość fachooowiec
Ciekawi mnie skąd klikasz , jakby to było nie za daleko to zrobił bym to za friko , oczywiście części Twoje tzn. kranik i zawór odcinający spłuczki.

Gość fachooowiec
No nie , sorki ale to zbyt daleko odemnie , nie daj się naciągnąć hydraulikowi za robociznę nie więcej jak 70 dych , prócz części , znasz ceny które podałem , więc 100 zł. za wszystko .

mi sie wydaje ze nadal napuszcza wode, odrobine wiec ciezko zauwazyc ze jest jej wiecej skoro co jakis czas spuszczasz ta wode i tak, ja mialam podobny problem, a byla to po prostu uszczelka..

Gość gość
Problemem mógł być także zawór kulowy taki jak ten od - http://www.klimos.pl, następnym razem pamiętaj aby mieć kilka sztuk uszczelek na zapas i chociaż jeden zawór. Wtedy bez problemu poradzisz sobie sama i obejdzie się bez interwencji hydraulika.