Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juz prawie mama

Uzywane rzeczy dla dziecka

Polecane posty

Gość Juz prawie mama

Hej dziewczyny, mam pytanie, jakie rzeczy mialyscie po innych maluchach a jakie zupelnie nowe? Chodzi mi nie tylko o ubranka, ale generalnie o wszystko czego dziecku trzeba.

Gość mój punkt widzenia
jako że było to moje pierwsze dziecko to wyprawkę, body, śpiochy, czapeczki, miałam nowe, ale później kupowałam w lumpeksach wszystko :) teraz przy drugim dziecku zamierzam wszystko w lumpie kupić porządnie wygotować i będzie git :)

Gość Juz prawie mama
Ja tak wlasnie myslalam zeby ubranka, kocyki, wanienka, butelki itd kupic nowe. Nie moge sie juz doczekac tego kompletowania wyprawki i nie chce sie pozbawiac radosci. Ale juz na przyklad lozeczko, kolyska, bujak, wozek i tym podobne, myslalam zeby kupic uzywane, jesli znajde w dobrym stanie.

Gość mój punkt widzenia
no bez przesady wanienka nowa a po co ci!! przejedziesz domestosem i będzie jak nowa :)

Gość Juz prawie mama
A co bys jeszcze kupila uzywane? Narazie zaczelam nietypowo, stolarz odnowil meble po babci i mamy dla malej przepiekny mahoniowy przewijak na kutych nogach i wielka komode na ubrania, czyli rzeczy najmniej niepotrzebne :) Z potrzebnych NIC. I nie wiem od czego zaczac

Gość mój punkt widzenia
powiem co będę miała po pierwszym dziecku, ale również co bym kupiła używanego gdyby to było moje pierwsze: łóżeczko, wanienka, bujaczek, nosidełko do auta, wózek, zabawki, które można wyprać bądź umyć, kombinezony na zimę, czapki, spodnie, bluzki, swetry, rajstopy. body, śpiochy, skarpetki - tu jeszcze się zastanawiam - na pewno kupię jeden komplet do szpitala nowiutki.

Gość elag
butelki to wiadmomo że nowe z tą wanienka to ja wolałabymjdnak nową inne rzeczy mozna używane

Gość Juz prawie mama
A kupowac takiemu maluchowi jakies zabawki? Szczerze mowiac mam male pojecie o dzieciach, ale sobie wyobrazam ze bedzie plakalo, spalo i jadlo przez najblizsze kilka miesiecy a pozniej to sie bedzie noga bawic... Za to zastanawiam sie czy kupic kolyske i cos co sie nazywa "sound machine" urzadzenie ktore wydaje dzwieki lubiane ponoc przez maluchy...

Gość KIKIJANKA
Dla noworodka urzywane rzeczy zdecygowanie NIE mają taką wrażliwą skóre lepiej ostrzędzić diecku wysypki itp ale około 4 miesiaca już jak najbardziej tak co do zabawek to tak małemu dzziecku nie sa otrzebne no ewentualnie jakaś mała pluszowa grzechotka zawsze sie przydać może