Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Belaya_rasa

Pomocy! Moja żona chyba się zakochała :/

Polecane posty

Gość Belaya_rasa

Mam poważny problem. Podejrzewam, że moja żona zakochała się w kimś. Ostatnio jest jakaś smutna i otępiała. Twierdzi, że wszystko jest ok, ale widać, że coś jest nie tak. Jak rozmawiamy to często traci wątek. Słucha, słucha , a w końcu pyta: 'co mówiłeś?' No i ostanio rzadko ma ochote na sex, a przez te 9 lat zawsze miała! Nie chcę żeby mnie zdradziła, nie chcę się rozwodzić! jak ją wyleczyć, co robić???

Gość nieprzekonana...
Normalnie przeczekaj. Każdemu zdarzają się jakieś zauroczenia, które po jakimś czasie mijają. Postaraj się wyczuć, kto jest tym szczęśliwcem i ogranicz kontakty .

Gość kolejny gimbus
tak, przeczekaj i cierpliwie sie przygladaj jak twoja zonke inny posuwa

Gość nieprzekonana...
Dlaczego zaraz posuwa? Podejrzewam, że wszystko rozgrywa się w sferze emocjonalnej i jest od niej niezależne, więc trudno to nawet nazwać zdradą. Jeśli żona z nikim nie flirtuje, ani nie romansuje, to trzeba po prostu przeczekać.

Gość Belaya_rasa
No wałaśnie trudno mi się dowiedzieć kto to jest. Raczej ktoś z pracy, bo ona nie ma kolegów, z którymi sie sama spotyka. Czyli trzeba czekać? Boje się, że jednak może zdradzić, nie wiem ufam jej, ale jak to zauroczenie jest silniejsze od niej?

Gość prawie doszło do seksu
Powinna być uśmiechnięta i szczęsliwa, a nie smutna, więc to chyba nie zakochanie, ani nawet zauroczenie. No chyba że bez wzajemności, dlatego smutna.

Gość nieprzekonana...
To już nie wiem. Może jakiś wyjazd, a jeśli to niemożliwe, to tak trochę więcej czułości i romantyzmu w codziennym życiu : czasem kwiatek, czasem przytulenie, czy całus. Tak sobie. Bez seksu. Jeżeli planujecie jakąś inwestycję typu remont łazienki, czy malowanie pokoju, to też możnaby jej myśli tym zająć. Wspólna praca przy jakimkolwiek urządzaniu mieszkania też jednoczy.

a ja dam Ci inną radę... kup żonie kwiaty tak bez okazji! powiedz jej że ładnie wygląda...przed zaśnięciem tak niby całkiem przypadkiem powiedz jak bardzo ją kochasz....

Gość nieprzekonana...
W tym zauroczeniu, to raczej nie o brak wzajemności chodzi tylko o świadomość, że nic z tego nie będzie, bo mąż, dom, dzieci.... To chyba stąd ten smutek.

Ale jeśli to chwilowe zauroczenie, to powinna kwitnąc, a nie się smucic. Ja byłabym w euforii.

Zajęta- tez mi bardziej na to wygląda, że to już nie chwilowe zakochanie, ale coś poważniejszego.

prawie doszło do seksu... ja na miejscu autora topiku poprosiła bym o szczerą rozmowę,i powiedziała bym co czuję i co mnie martwi...

Gość Belaya_rasa
No właśnie niedłudo wyjeżdżamy do Tunezji. Może tam zapomni. Moim zdaniem jest smutna, bo wie, że to źle, że nie powinna z nim być (kimkolwiek jest). Zawsze była wierna, oddana sam już nie wiem. Dzieci nie mamy, a może czas o nich pomyśleć? Wcześnie był ślub (Ja miałem 22 lata, ona 20) może to też niedobrze...

Gość babaJAGAzGór
Popieprzone te chłopy... a moze chora??? Może u lekarza wzięli wycinek i włąsnie czeka na wynik? albo odebrała lipny wynik? a moze doszła do wniosku ze w waszym małżeństwie nie tak jak trzeba Bo to bie mzoę sie wydawac inaczej... a jej inaczej.

Gość Belaya_rasa
Jakby była chora i poszła do lekarza to by mi powiedziała, tego jestem pewien.

Gość gangrena 20110722
A może żona jest w ciąży? A może na razie nie chce dziecka, bo czeka ją awans w pracy lub wręcz przeciwnie - boi się, że ją straci. Nie tylko zdrada może być przyczyną przygnębienia (wg mnie, gdyby zdradzała - to byłaby raczej w dobrym nastroju)

Gość Belaya_rasa
Próbowałem znią rozmawiać, ale ona tylko mówi, że wszystko jest ok, nic sie nie dzieje itd. A widze, że coś się dzieje, zawsze była inna.

to powiedz jej czego się obawiasz! w końcu długo już jesteście razem....chyba potraficie otwarcie rozmawiać ? jaki jest wasz związek ?

Gość Belaya_rasa
Nasz związek jest w sumie skomplikowany... Zawsze się dobrze dogadujemy, kochamy się, ale każde ma swoje tajemnice. I ja i ona cenimy niezależność. Myślę, że jak powiem co podejrzewam to ona się się będzie z tego śmiać i powie, że nie prawda nawet jeśli to jest prawda...

Gość gangrena 20110722
No to jak macie swoje tajemnice - to nie rozumiem o co Ci chodzi. Macie tę swoją niezależność. Przecież o to Wam chodziło.

Gość Belaya_rasa
Nie wiem czy o to chodziło, tak po prostu jest. Charakteru ludzi się nie zmieni. Po prostu chce wiedzieć co zrobić żeby jej przeszło.

Gość mój mąż tak ma ;-(
tylko u niego to nie zakochanie, tylko problemy rodzinne/rodzina pochodzenia... Może Twoją żonę też coś martwi, niepokoi ... zakochana raczej zachowywałaby się inaczej. Chociaż nie ma reguły, każdy jest inny... Tylko nie rozumiem, dlaczego Ty snujesz domysły, już praktycznie "wiesz", że zakochała się w kimś z pracy... może lepiej szczerze pogadać? Spróbuj z niej wyciągnąć, o co chodzi, jakimś podstępem może, użyj trochę perswazji ;-)

Gość Belaya_rasa
No właśnie nie jestem w 100% pewny, ale jakby miałą jakieś rodzinne albo zdrowotne problemy to by mi powiedziała. Mówiłem, próbowałem z nią rozmawiać ale mówi, że wszystko jest ok. Ona jest sprytna, jak nie chce żebym czegoś wiedział to dopilnuje żebym się nie dowiedział.

Gość nieprzekonana...
Niedługo wyjeżdżacie do Tunezji. Czyli jesteście przed urlopem? No to jesteśmy w domu. Ona jest po prostu nieziemsko zmęczona. Uwierz, że seks, to dodatkowy wysiłek, więc ona nie chce seksu, bo nie ma siły. Też tak mam przed urlopem, ale mój M. wie co jest grane. Czasami praca zawodowa bardzo wyczerpuje.