Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamijaaa

Mamy, gotujecie 10-22 miesięcznym maluchom dwa dania obiadowe?

Polecane posty

Gość mamijaaa

Moja córka ma 15 m-cy, ja za jakiś czas wracam do pracy, co prawda tylko na pół etatu, ale wiadomo, że tego czasu będzie coraz mniej. Z dzieckiem zostanie teściowa, która po prostu odgrzeje to, co przygotuję dla dziecka i tyle. Córka jest przyzwyczajona do obiadu z dwóch dań. Z reguły po spacerze o 12-13 podaję jej zupę, a o 15-16, kiedy czas na kolejny posiłek dostaje drugie danie. Nie jest to nic udziwnionego bo np. zupa ogórkowa, a na drugie ziemniaki, surówka i pulpety w sosie koperkowym. Ja tak zostałam w domu nauczona i ten nawyk wniosłam do własnej rodziny, oczywiście poza mężem, bo on zup nie lubi. Co myślicie o tych 2 daniach po moim powrocie do pracy? Zostawić tak jak jest, a może po prostu podawać córce jeden konkretny obiad np. o 14, ale jak tak zrobię, to w przypadku, kiedy ugotuję jej zupę, dla nas będę musiała zrobić drugie danie, bo mąż nie zje i wyjdzie na jedno. Jecie jeden konkretny obiad np. samą zupę, czy 2 dania?

Gość kocilapka.a
Jak je o 12, to o 15 tak czy tak musi cos zjesc,to moze zjesc najpierw zupe,potem drugie. dla mnie to ani.przeszkoda.ani ulatwienie

ja i córka jemy zupę też tak koło 13, a drugie koło 16, chłopaki rzadko; zupy gotuję dwa razy w tyg. i zawsze ze trzy, cztery słoiczki odbieram i wrzucam do zamrażalki, dzięki czemu młoda ma zapas i codziennie może jeść inną

Gość KIKIJANKA
Jak wszystko tesciowej przygotujesz i pokarzesz co i jak to nie widzze problemu. Co prawda moja córka je jedno danie około 13 no czasem zupa ziemniaczki ale odrazu a koło 16 deser

Gość Emaryttttt
Mój mały je tak samo 12 zupa a 16 drugie danie