Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chubby chicks

8 mies dziecko pelza i raczkuje tylko do tylu!

Polecane posty

Gość chubby chicks

Spotkalyscie sie z czym takim?? Synek nie ma problemu z poruszaniem sie do tylu ale w ogole nie chce do przodu :/

Gość wczorajszydzienamoze jutrzejsz
tak, :) moj syn wlasnie tak robil w tym wieku:) na dniach powinien ruszyc do przodu ;)

Gość gthhytwjwrtgbsfd
Moze ma raka? Raki tak robia.

Gość no i dobrze
i to jest Raczkownie))) wszytko ok

Gość pseudo nim
norma - stąd nazwa raczkowanie.

Gość chubby chicks
A myslicie ze moge go jakos nauczyc ruszania do przodu czy sam zaskoczy jak przyjdzie czas??

Gość wstyd mi
moja tez tak robi juz od jakiegos miesiaca czasem uda sie jej do przodu ale zaraz odpych a sie do tylu ,spokojnie nie wszystkie dzieci raczkuja niektore pomina ten etap

Gość wstyd mi
mozesz jedynie zachecac go do poruszania sie do przodu kladac cos co go bardzo zainteresuje i z checia sie tym pobawil,mozesz tez kupic walec do nauki raczkowania ale jak nie bedzie chcial to i tak sie nie nauczy

Gość chubby chicks
W takim razie odpuszcze sobie naklanianie i cierpliwie poczekam :) Mezowi nic nie powiem, od kilku dni chodzi na rekach i kolanach pokazujac Malemu jak poruszac sie do przodu..niech sobie jeszcze troche poblaznuje,chetnie popatrze :)

Gość pseudo nim
spokojnie. da sobie radę. sam w końcu ruszy do przodu. moj potrafił cały dom obejść do tylu. az któregoś dnia wzmocnił ręce i dał je do przodu, jeden kroczek, drugi a jak zakumal to po paru dniach zasuwał do przodu. dlugo chodzil do tylu

Gość mentolowa
właśnie dlatego mówi się, że dziecko raczkuje - chodzi jak raczek do tyłu ;-) wszystko z nim w porządku, niedługo ruszy do przodu. Moja córcia teraz z kolei "jeździ" na jeździkach i rowerkach do tyłu tylko... Tatusiowie bywają bardzo pomysłowi, ale nic mu nie mów, niech sobie popełza ;-) NA pewno jak mały dojrzeje do ruchu do przodu to powie z dumą, że to jego zasługa ;-) Jeżeli chcesz przyspieszyć jego rozwój w tym zakresie to postymuluj troszkę, np. połóż coś atrakcyjnego przed nim, zawołaj stojąc przed nim, poturlaj piłeczkę, puść autko... będzie szybciej, chociaż bez tego też pójdzie.

Gość gość
Moja Slicznotka od.kilku dni też raczkuje słodko i zabawnie to wygląda :-)