Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z problemem jestem ja

problem z zebami :(

Polecane posty

Gość z problemem jestem ja

jw. w dziecinstwie wybilam sobie ta sama jedynke, mleczaka a pozniej staly. niestety :( od wielu lat mam licowke(i). zeba sie nie dalo uratowac, dlatego mam po prostu ja wstawiona. powiem tak..nie wiem co to ladny, pelny usmiech przez to gowno. dlaczego? opadlo mi dziaslo w dziecinstwie I ten zab jest jakby 1/4 mniejszy od drugiej jedynki. od jakichs 2 mcy mam nowa licowke, bo tamta juz byla 'szarawa'. ech.. jakos nikt nie zwraca na to uwagi wiekszej, chlopakow mialam duzo dlatego jakos atrakcyjnosci mi nie zabiera. jednak wiadomo, usmiech to podstawa. chce miec w koncu ladny usmiech! chcialabym wybielic sobie moje zeby, Ale nie wiem czy licowke moge. nie mam mozliwosci aktualnie zapytac stomatolog mojej. w necie jakos nie moge nic znalezc rozsadnego. jest tu ktos z podobnym problemem? mam z tego powodu kompleks, kolorem sie troche rozni od innych zebow... Ale mam pecha, ech :(

Gość jesli masz w miare ok
zęby,reszte tzn nie łatane wypełnieniami to je wybiel,albo natychmiastowo beyond(poszukaj str,potem w Twoim regionie gabinet) albo niech Ci zrobią szyne wybielającą i do tego dodadzą preparat,wybieli zęby,ale nie wypełnienia,bo te jesli są trzeba potem zmienic na jasniejsze,i to samo z licówką-lekarz ją musi zobic od nowa dobierając do koloru zębów po wybieleniu są to jak widac koszty jesli Cię stac ,daj sobie oszliowowac cały przód i zrób licówki porcelanowe,te sie nie przebarwiają ale i są kosztowne a jesli zrobisz conajmniej 6 zębów osiągniesz idealny kolor,bo po prostu wszystkie bedą w tym samym tylko poszukaj dobrego lekarza stomatologa od protetyki,zeby to robił porządnie i miał dobrego protetyka zeby to ładnie wyszło,koszt jednej licówki porcelanowej ok 1,2-1,5tys od 1 zęba cze🖐️

Gość praksima 65
Zacznij po prostu dbać o to co posiadasz. Dobra pasta do zębów, solidna szczoteczka, systematyczne mycie i wszystko będzie wyglądało idealnie - gwarantuję. Zęby wymagają opieki, bo bez niej, nigdy nie będą wyglądały dobrze.

Polecam implant, usuna ci nadmiar dziasla, dopasuja kolor koronki do reszty i bedziesz miala usmiech, ze mucha nie siada. Prawdziwe zeby sie wybiera a koronki to trzeba zrobic nowe i dopasowac kolorem do innych zebow

Gość zajmuję się zębami
ale nie rozumiem tego,do konca możliwe,że lekarz wypełnieniem nadbudował zęba,i to miałoby sens,bo po jakimś czasie ten materiał łapie "kolory" inne,z jedzenia,kawy ,herbaty i się przebarwia,rozwiazan jest wiele,takiej licówki nie da się niczym wybielić,oprócz zmiany jej,ale nie na robioną przez stomatologa,a z porcelany przez protetyka jesli to ząb po urazie,to lepiej go wzmocnić wkładem-to coś co się cementuje do wnętrza zęba,wzmocni go,a na to koronę-w kolorze zębów obok,z pocelany najlepiej koronę pełnoceramiczną sobie zrób.bo efekt jest przepiękny,ale musziz poszukać dobrego specjalisty,bo nie kazy dentysta kuma temat a jeśli chcesz wybielić zębu-resztę,to zrób to przez zmianą jedynki,potem trzeba odczekać by kolor się ustabilizował,i będziesz się cieszyła pięknym uśmiechem:)

Gość zajmuję się zębami
nie usuwa się dziąsła,,przy implantacji,po urazie nastąpily zmiany,i prawdopodobnie jest zanik kości przy tym zębie,gabinet musi mieć na stanie rtg,żeby dobrze zdiagnozować problem,jeśli jest obniżone dziąsło-to jakby usunęła ten ząb,to prawdopodobnie najpierw trzeba "dodać kości" i dopiero będzie implantacja,a dziąsło się kształtuje potem,jak wszystko się już zintegruje z koscią,i się wykonuje protetykę,-czyli sztuczny ząb,to wielkie koszty... wiec radzę,najpierw ratować to co jest powodzenia🖐️

możliwe,że lekarz wypełnieniem nadbudował zęba 000 nadbudowal zab mam nadzieje, ze zebami zajmujesz sie lepiej niz piszesz, haha

Gość malwina kret
U mnie problemy z zębami nie pojawiają się od dawna, ale staram się o nie systematycznie dbać. W zasadzie metoda jest bardzo prosta - myję trzy razy dziennie pastą ajona, mam miękką szczoteczkę, staram się systematycznie pojawiać u dentysty i to faktycznie daje efekty. A problemów współczuję ;/

Gość do zajmuję się zębami
a co mi radzisz jak nie mam 4rki górnej?

Gość o ktoś mnie myślami sciągnął
implant,bo brak 4ki widać, można znależć juz w obniżonych cenach,np ok 2-2,5 tys razem z koroną,a to dotyczy wszczepu,potem łącznik,na którym lekarz osadzi koronę,ale w gabinecie wypasionym ta przyjemnosć to nawet 5=7tys:O może być most,ale wtedy trzeba oszlifować dwa zęby -tzw filary,czyli piątkę i trójkę,więc troszkę szkoda...a to koszt ok 1,5 tys,no chyba ze dojdzie do tego jakieś leczenie kanałowe zębów pod to szlifowanie,albo trzeba by je wzmocnic wkładem koronowo-korzeniowym,to tez dodatkowa kasa jest też stara metoda,niezbyt kosmetyczna,ale,...często lekarze szlifują na wyrażną prośbę pacjenta tylko piątkę i dowieszona jest ta 4ka,to jest rozwiązanie na jakiś czas,,i trzeba by poszukać lekarza który wykonuje metal-akryl,od języka,podniebienia-w zaleznosci czy dół czy góra,jest cienki metal,a od frontu policowane to jest jasnym materiałem akrylowym

Gość ale ja nie mam czasu na formy
grmatyczne,szybko pisałam,i ja nie jestem stomatologiem a wykonuję i planuje prace protetyczne,wiec czemu się czepiasz,zawsze komuś coś nie pasuje,ehhh:O

Gość ale ja nie mam czasu na formy
posłużę się formą poprawną: została wykonana rekonstrukcja zęba 11 lub 12 materiałem nanohybrydowym

2-2,5 tyle jeszcze ejstem w stanie zapłącić ale nie 5-7tys za jednego implanta;/

Gość to poszukaj sobie
w miescie u siebie,albo daj namiary jakie okolice,GDZIE MIESZKASZ, to podpowiem,bo znam kilku chirurgów,Wwa,PD PL ,pd-zach PL

województwo łódzkie