Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deco

INTERCYZA

Polecane posty

Gość deco

Witam wszystkich , Mam pytanie czy podpisujecie intercyzę przed ślubem.!

Gość Palomaaa
Zależy. Jeśli nic nie macie i wszystkiego chcecie się dorobić razem, to nie ma sensu. Jeśli masz np. mieszkanie, które jest zapisane tylko na Ciebie, to też nie trzeba.

Gość osiemnaście bordo
to co należy do Ciebie przed ślubem nie wchodzi do majątku wspólnego, więc jeśli intercyza miałaby zapewnić, że mieszkanie jakie pan młody kupił przed ślubem po ślubie będzie jego - nie jest to potrzebne. Gorzej jeśli pan młody po ślubie sprzeda to "swoje" miekszanie i razem z żoną kupią dom. Generalnie jeśli nie ma nie wiadomo jakich podstaw jestem przeciw intercyzie, wolę wprowadzenia rozdzielności majątkowej małżonków.

Gość deco
Mamy każdy po dwa mieszkania wynajmujemy trzy w jednym mieszkamy ,dostalam spadek po tacie w postaci ziemi i wartosci pienieżnych i obligacji oraz przeszla na mnie firma po tacie. Wyremontowaliśmy mieszkanie w ktorym mieszkamy z pieniedzy moich i narzeczonego i kupiliśmy mieszkanie do którego się przeprowadzimy już po ślubie ale jest ono na narzeczonego. Genaralnie akt notarialny i oddanie tego mieszkania bedzie już po ślubie ale na remont i wyposażenie już odkładamy na jednym rachunku w banku. I teraz nie wiem co robić z tym wszystkim jaką decyzję podjąć

Gość deco
jak widzę co się dzieje wsród znajomych to mi włosy stają deba . Z resztą wystarczy poczytać na kafeterii o problemach majątkowo-uczuciowo życiowych i wallce na salach sądowych

Gość my podpisujemy
oboje prowadzimy własną działalność [on ma swój biznes, ja swój] i różnie to bywa, wolimy na zimne dmuchać.

Gość deco
CZYLI ?

Gość deco
Przepraszam nie zauważyłam tytułu wątku, a od kogo to wyszło ,czy zupełnie naturalnie czy sami doszliście do takiego wniosku !

Gość REKLAMICA
ten wykrzyknik zamiast ? świadczy od tym ze jesteś z opola?

Gość deco
nie związane z tematem ...