Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gugunia

Dziewczyna stolarz

Polecane posty

Hej Co sądzicie o tym by dziewczyna pracowała na stolarni ? Czy jest to według was za ciężka praca do niej?

Gość fdfgd
za ciężka . Kobieta nie ma siły do takich prac

fdfgd - niekoniecznie masz rację, są różne typy kobiet, jedne mniej drugie bardziej silne. Pytam was o zdanie, że sama jak mam okazję to chodzę i pomagam chłopakowi na warsztacie i podoba mi się taka praca. Wiadomo, że nie da mi 5 metrowego drzewa do cięcia piłą mechaniczną ale skręcanie drzwi, szlifowanie itp jest okey.

Gość Czuły Roman
Sama sobie opowiedziałaś, przecież pracujesz i dajesz radę więc nie wiem po co ten topik. Możesz sobie jeszcze zrobić uprawnienia spawalnicze :P

Ja znam tylko swoje zdanie i wiem, że dam radę. Ale ciekawi mnie jak to jest w oczach innych. Czy bedą uważali to za coś dziwnego itp.

Gość Wtornicki
stolarka ?

Gość gość
jak ci sie podoba i będziesz się uczyła to dlacsego nie. W stolarce mozna wiele rzeczy robic niekoniecznie zawsze z cięzkimi dechami pracowac, poza tym jak w zakładzie jest wiecej osób to nie ma problemu.

Gość gość
Moja znajoma myśli o tym żeby zostać stolarzem i bardzo mnie to zdziwiło. Po pierwsze że właśnie dziewczyna a po drugie że to w dzisiejszych czasach chyba w ogólne nie opłacalne.

Gość gość
Bardzo oplacalne, a fach piękny. Są odpowiednie narzędzia, podnosniki...chyba zostaliście w XIX wieku, gdy był tylko kołowrotek...

Gość gość
Ja również zgadzam się z tym że jest to bardzo opłacalny zawód. Moja ciotka jest właśnie stolarzem (choć lubi się jak się na nią mówi ‘stolarka’ ;-D) i wyciąga na tym miesięcznie naprawdę bardzo ładne pieniądze. Nie robi tego sama bo pomaga jej wujek ale oboje mają bardzo dobry fach w ręku i warsztat w który są same najlepsze sprzęty. Materiały też zamawiają z górnej półki jak na przykład tarcica tej firmy . Z tego co pamiętam to nawet jakoś specjalnie się nie promowali tylko rozeszło się samo głównie drogą pantoflową.