Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kajaaaaaa26

Pomocy! Ciąża

Polecane posty

Gość Kajaaaaaa26

Drogie Panie, proszę o pomoc! Tydzień przed okresem kochałam się z moim chłopakiem, zabezpieczaliśmy się (prezerwatywa + stosunek przerywany) i miesiączka spóźniła mi się o jeden dzień. Na początku jej trwania (pierwsze dwa dni) miałam ogromne skrzepy i ogólnie miesiączka była bardzo obfita. Jednak martwi mnie to, że bardzo bolały mnie jajniki (już przed okresem rozpoczął się ten ból) i że okres miałam jeden dzień później. Od 4 miesięcy mój cykl byl regularny i wynosił 28 dni. Dodam, że biorę leki na niedoczynnośc tarczycy i zbyt wysoki poziom prolaktyny (dwa miesiące temu wszystkie wyniki były w normie). Czy jest jakiekolwiek prawdopodobieństwo abym była w ciąży? Nie mam pojęcia skąd u mnie taka paranoja, ale nie daje mi to spokoju. Wyszukuję sobie wszystkie możliwe objawy ciąży i powoli zaczynam mieć tego dość. Proszę o pomoc!

Gość Kajaaaaaa26
Proszę o odpowiedź! :((

Gość MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEG
chyba najlepiej pojsc do ginekologa skoro w gre wchodza jeszcze jakies dodatkowe tabletki na tarczyce, one na pewno tez maja wplyw na cykl. ciezko osobie, ktora nie ma wyksztalcenia lekarskiego stwerdzic czy to mozliwe czy nie...ale wydaje mi sie, ze okres mowi sam za siebie;) ale my kobiety mamy niesamowita sile autosugestii i nawet okres czasem nie jest wystarczajacym potwierdzeniem

Gość Kajaaaaaa26
Dziękuję za odpowiedź! :)

Gość Kajaaaaaa26
Czytałam o kilku przypadkach, w których dziewczyny miały normalne miesiączki ;/

Gość biedroneczkaaaaaaaaaa
ja miałam normalny okres:) o ciąży dowiedziałam się w 4 miesiącu:) dziwne ale prawdziwe, poszłam się zbadać, bo właśnie nie dostałam miesiączki a gin mnie informuje, że jestem w ciąży:)

Gość Kajaaaaaa26
biedroneczkaaaaaaaaaa: bolaly Cie moze jajniki? mnie strasznie bolaly i juz dawno nie mialam tak obfitego okresu ;/

Gość biedroneczkaaaaaaaaaa
nic mnie nie bolało, czułam się świetnie, córcia urodziła się zdrowa i śliczna:) Powinnaś pójść o gina:) okres miałaś to co się martwisz:) mój w ciąży był mniejszy niż zwykle, bezbolesny.

Nie ma takiej możliwości, żeby mieć miesiączkę i być w ciąży. Można krwawić, ale jeśli masz miesiączkę to złuszcza się błona śluzowa macicy, a jak się złuszczy to razem z zarodkiem. 🖐️ Skrzepy wskazują na to, że złuszcza się śluzówka.

Gość nie stresuj się autorko, ja
też biore leki na niedoczynnosć tarczycy i odkąd je biore to ciągle mam jakieś dziwne objawy, albo mdłości, albo właśnie bolą mnie jajniki a kiedyś nie bolały a w ciązy nie jestem. Idź do lekarza to sie dowiesz i będziesz spokojna bo na forum można tylko gdybać :)

Gość Kajaaaaaa26
Bardzo dziękuję za odpowiedź! Strasznie się martwię, bo nie mogę być teraz w ciąży. Mam dopiero 18 lat :(

Gość jenot
Może poroniłaś, stąd te skrzepy :(

Gość Kajaaaaaa26
Myślę, że zabezpieczyliśmy się dosyć dobrze... jednak ciągle mam jakies obawy :/