Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krolowamuch

Zaczynam walkę z cellulitem- ktoś jeszcze?

Polecane posty

Gość krolowamuch

jestem tym taka zmęczona już:O W sumie cellulit mam odkąd pamiętam (mam 34 lata). 2 lata temu schudłam w ciągu 2,5 miesiąca 9kg, prawie co dzień jeździłam 50min na rowerze stacjonarnym. To nie przyczyniło się do utraty cellulitu, a mam wrażenie, że stan skóry nawet pogorszył się. I ogólnie to wszystko za dobrze nie wygląda. Jakoś teraz mam w sobie pełną mobilizację, aby cokolwiek z tym zrobić. Chodzę 2 razy w tyg. na fitness, pozostałe 4 dni albo rower albo stepper w domu. jeśli chodzi o dietę to jem bardzo zdrowo, i tutaj żadnych korekt nie trzeba. Jedynie więcej wody mineralnej (mało piję w ogóle). Zakupiłam balsamy nivea q10 ujędrniajacy i antycellulitowy, gąbkę syrenę do masażu. mam nadzieję, że to cokolwiek pomoże. Jak Wy sobie radzicie? lub jak sobie poradziłyście z cellulitem? Sądzicie, że takie masowanie tą gąbką da jakieś efekty? Ile minut masować codziennie?

Gość chyba cos nie tak :(
nie uda ci sie 🖐️

Gość chyba cos nie tak :(
moja kolezanka tez alczy z tym ale ma to bo byla grubaska cale zycie i nic jej nie pomaga drogie tanie balsam oliwka gabka czy inne gowno nie dziala cos wspominala ze moze pojdzie na jakies lampy czy laser gwiazdy sa bogate a maja celulit wiec??? wiec to nie da sie zlikwidowac

Gość cera naczynkowa
da się, tylko potrzebny jest sport i zdrowa dieta

Gość serek homogenizowany
......i masaż bańką chińską;)

Gość krolowamuch
Zdrową dietę mam od ponad 2 lat. Jak widać ruchu też nieco zażywam. Cięzka sprawa.

Gość krolowamuch
Serek stosowałaś na sobie? czy tak ze słyszenia/czytania piszesz? Bo ja też czytałam właśnie, że przynosi dobre efekty.

stosowałam i stosuję nadal, początkowo stan skóry pogarsza się, pojawiają się siniaki ale po około tygodniu wszystko wraca do normy i naprawdę są efekty. Oczywiście trzeba czasu i wytrwałości:) dodatkowo robię peeling z kawy, polecam

Gość krolowamuch
A widzisz. Popytam jutro w aptekach o te banki. Dzieki. A peeling z kawy to nie dla mnie. wkurza mnie ten syf potem ... :D;)

Gość lkhijgvftygdfrtsxweaz
dieta+ sport odrzuc nabiał, mieso, cukier i baiła make to cały sekret pozbycia sie cellulitisu.

to spróbuj z solą kuchenną jak wkurza Cię syf po:) albo z cukrem, też fajnie pobudza skórę, około 20zł kosztują bańki, do tego używam olejku z Ziaji do masażu.

no nie wiem, ja na Dukanie i już prawie nie widać u mnie tego świństwa:) więc białko nie szkodzi jak widać

Gość krolowamuch
Ale ja nie mówię o cellulitisie tylko o cellulicie. Z moją dieta wszystko jest OK. Z tego co piszesz to już zostają głównie warzywa, ryby i owoce, tak? Rozumiem, że Ty stosujesz z powodzeniem te dietę?

Gość a jaka to różnica?
cellulit i cellulitis?

Gość krolowamuch
serek, właśnie! czytałam, że na dukanie znika cellulit. Z tym, że to dieta nie dla mnie. Zbyt mono jest; poza tym nie jestem wielką fanką mięsa. jem je 2 razy w tyg. Kupiłaś te bańki w necie ? Bo nie wiem czy tak na mieście uda mi się nabyć. tak sądziłam, że Ziai używasz wcześniej :)

Gość krolowamuch
w skrócie- cellulit to niewłaściwe rozmieszczenie tkanki tłuszczowej, a cellulitis to zapalenie tkanki łącznej. wszystko oczywiście w b. dużym skrócie i uproszczeniu. Poczytaj w necie.

Gość aaseeebam
poczytaj o DERMAROLLERZE - podobno przy regularnych uzyciu z odpowiednimi balsamami badz kremami moze zdzialać cuda. Ja mogę się wypowiedzieć co do twarzy, już po kilku zabiegach widzę różnicę (przebarwienia, plamy i bruzdy potrądzikowe)

Gość cera naczynkowa
a jak myślicie ile czasu potrzeba aby cellulit zniknął?

Gość krolowamuch
Myślałam już też wlaśnie o jakiś zabiegach, ale drogie to. Np endermologia. 1000zł za 10 zabiegów. Dużo. Aktualnie mam inne wydatki. A też nie wiem czy skłonność do alergii nie jest przeciwskazaniem? Także do tych rolek, o których piszesz? Ile to kosztuje? taki1 zabieg?

Gość krolowamuch
Pewnie zależy jaki i zależy od systematyczności. ja mam taki, że na cuda nie liczę ( 3 st), ale może choć jędrność skóry poprawi się i całość będzie nieco lepiej wyglądać.