Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonimowy zaparty

zaparcia długieeego okresu

Polecane posty

Gość Anonimowy zaparty

Witam mam 16lat , i od 6/7roku życia męczę się z zaparciami , mama mówiła mi że do 10roku zycia zaparcia te trwały 2tygodnie teraz trwają one ponad 1miesiąc , lewatywę biorę już 5miesiąc (150ml) , czy nie uzależnię się od niej biorąc co miesiąc ? nie straci ona swojej siły parcia i rozmiękcznia ? ostatnim razem mieisąc temu tak się męczyłem z lewatywą że aż ciemno przed oczami miałem ( Jestem w tej chwili w takiej samej sytuacji ledwo chodzę i ponad mies zaparcie ) Co robić !!!!!!!!???????????????????????????????????????? pomóżcie

Gość marcia12345
Przede wszystkim - idź do lekarza. Tak długie zaparcia są bardzo niebezpieczne dla organizmu. O groźnych konsekwencjach zaparć możesz poczytać chociażby tu: http://www.nazdrowiesposob.com/zaparcia/. Warto pomyśleć też nad zmianą diety. Brak odpowiedniej ilości błonnika i świeżych owoców i warzyw może powodować problemy z wypróżnianiem. Chociaż w Twoim przypadku, jeśli taki stan utrzymuje się tak długo, problem może być znacznie poważniejszy. Bez wizyty u lekarza się nie obędzie.

Gość aaamamam
Jessssu zaparcia ponad miesiąc to jest jakieś zatrucie organizmu... konieczni idz do lekarza i może faktycznie pomysl o zmianie diety, bo w tym wieku metabolizm powinien hulać a u Ciebie jest poważnie zaburzony.... a jesz dużo warzyw i błonnika???