Gość Anonimowy zaparty Napisano Lipiec 24, 2012 Witam mam 16lat , i od 6/7roku życia męczę się z zaparciami , mama mówiła mi że do 10roku zycia zaparcia te trwały 2tygodnie teraz trwają one ponad 1miesiąc , lewatywę biorę już 5miesiąc (150ml) , czy nie uzależnię się od niej biorąc co miesiąc ? nie straci ona swojej siły parcia i rozmiękcznia ? ostatnim razem mieisąc temu tak się męczyłem z lewatywą że aż ciemno przed oczami miałem ( Jestem w tej chwili w takiej samej sytuacji ledwo chodzę i ponad mies zaparcie ) Co robić !!!!!!!!???????????????????????????????????????? pomóżcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marcia12345 Napisano Lipiec 28, 2012 Przede wszystkim - idź do lekarza. Tak długie zaparcia są bardzo niebezpieczne dla organizmu. O groźnych konsekwencjach zaparć możesz poczytać chociażby tu: http://www.nazdrowiesposob.com/zaparcia/. Warto pomyśleć też nad zmianą diety. Brak odpowiedniej ilości błonnika i świeżych owoców i warzyw może powodować problemy z wypróżnianiem. Chociaż w Twoim przypadku, jeśli taki stan utrzymuje się tak długo, problem może być znacznie poważniejszy. Bez wizyty u lekarza się nie obędzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaamamam Napisano Lipiec 28, 2012 Jessssu zaparcia ponad miesiąc to jest jakieś zatrucie organizmu... konieczni idz do lekarza i może faktycznie pomysl o zmianie diety, bo w tym wieku metabolizm powinien hulać a u Ciebie jest poważnie zaburzony.... a jesz dużo warzyw i błonnika??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach