Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam osoby

hiperprolaktynemia a antykoncepcja

Polecane posty

Gość szukam osoby

Hej, szukam osoby, która tak jak ja miała problem z prolaktyna. Otóż, 3 lata temu wykryto u mnie hiperprolaktynemię. ( prolaktyna 16,54 - gdzie normą jest 1.2-15.5). Wtedy miesiączkę miałam co 2 miesiące. Brałam bromergon i luteine przez ok pół roku. Można powiedzieć, że okres w miarę się unormował. Ale moje pytanie brzmi: czy jeśli kiedyś miałam problem z prolaktyną to czy mogę zacząć stosować antykoncepcje hormonalna?? Zaznaczę, że mam 22 lata i chcę mieć w przyszłosci dzieci. Czy jest mozliwość, że zaszkodzę sobie i będę mogła mieć problem z zajściem w ciąże? Mój lekarz mi to odradza ( jednak jest to typ lekarza- przeciwnika antykoncepcji hormonalnej) więc pytam Was, czy był ktoś w takiej sytuacji i czy może mi ktoś doradzić i pomóc? Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi.

Gość szukam osoby
pomoże ktoś ? :/

Gość hdhdk
Ja walcze z PRL już 10 lat ! i przy podwyższonej faktycznie nie powinno się brać tabletek ANTY,Ja miałam duze problemy z zajściem w ciąże niestety. Jeżeli chcesz mieć w przyszłosci dzieci to nei faszeruj się tabletami ANTY przy prolaktynie.