Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajaca........

Wozek dla dziecka w USA

Polecane posty

Gość Pytajaca........

Witam Prosze o opinie osob, ktore mieszkaja w USA, najlepiej w Chicago i okolicach dotyczace wozka dla dziecka - jaki warto kupic i gdzie? Z tego, co wiem, to teraz najlepsze sa wozki 3- kolowe. Mysle o kupnie wozka 3 kolowego z fotelikiem samochodowym i do tego dokupic stelaz. Marzy mi sie wozek z gondola, ale sa bardzo drogie, bo od 700$ w zwyz. Dzieki za odpowiedz.

Gość BDSMMaster
nie ma za co 🖐️

Gość pet83
a musi byc nowy? moze warto sprobowac ebay? xxx

Gość taka jedna romantyczka
700$ to drogo? ja w Polsce płaciłam za wózek dużo drożej... a jednak w USA zarobki są inne. To zależy oczywiście od Ciebie, ja się nie wychwalam drogim wózkiem, tylko właśnie mi się "marzyła" gondola i fotelik wpinany w stelaż i uznałam, że mogę sobie pozwolić na takie "szaleństwo" - w końcu tego co rok się nie kupuje ;-) Przemyśl, jakie masz oczekiwania co do wózka, jakie preferencje i wybierz coś w zasięgu możliwości finansowych.

Gość Bugaboo jest swietny
ja co prawda w UK,ale jest to firma ze stanow wiec tam pewnie bardziej dostepny. Z tym ze to 4-kolowiec, z 3-kolowych bardzo mi sie wygodnie prowadzil my3 z mothercare, jane slalom tez bardzo wygodna

Gość Bugaboo jest swietny
Mysle ze nie ma znaczenia czy to Chicago czy inne miejsce, najwygodniej przeciez zrobic zakupy przez internet, poczytac opinie na temat plusow i minusow wozkow.

Trójkołowce nie są lepsze. Po prostu mają trzy kółka a nie cztery i są produkowane zarówno przez dobre jak i gorsze firmy. Były wprawdzie MODNIEJSZE jakiś czas temu, ale to już przeszłość. Czterokołowce są zdecydowanie stabilniejsze. O tym, czy wózek jest dobry decydują inne parametry. Ważne, by gondola wózka miała twardy spód a nie miękki, bo taki jest niezdrowy dla kręgosłupa dziecka. Fotelik samochodowy kup porządny z dobrymi wynikami testów, bo ma być bezpiecznie. Maxi Cosi Cabrio Fix są bardzo dobre. Mają isofix (musisz się zorientować, czy Twój samochód też ma i czy rozstawienie będzie pasowało). Dobrze, żeby wózek miał dużą budkę do ochrony przed mocnym słońcem i wiatrem, powinna się rozkładać cicho, by nie budzić śpiącego dziecka. Także przekładana rączka się przydaje, ale może ją zastąpić dobry system przekładania siedziska. Trzeba wiedzieć, że jeśli rączka jest przekładana to istnieje ryzyko (niewielkie), że się złamie po jakimś czasie. Kółka pompowane są oczywiście lepsze, ale wózek od razu będzie cięższy. Zawieszenie - najlepsze to takie na paskach - buja aż miło, a dzieci to kochają :) Takie rzeczy są ważne.

Gość rada wozkowa
Ja mieszkam w stanach 9 lat. Mam dwojke dzieci, a przed tym przez lata bylam niania. Mam wiec doswiadczenie z wozkami. Ja pracowalam u bogatych ludzi, wiec dzieciaki "jezdzily" w bugaboo, w bob revolution, baby jogger brand, uppababy vista wozkach. I nic, absolutnie nic nie jezdzi tak latwo i nie skreca sie tak zwinnie jak Bob Revolution. Ciesze sie, ze moglam poprobowac wiele wozkow i jak dla mnie Bob Revolution to zwyciezca. Moge tez polecic jeszcze jeden wozek. Baby Jogger City Mini GT. Sprawdz go sobie tez. Powodzenia. Aha, i ja uwazam, ze nie warto oszczedzac na wozkach. Jesli planujesz z maluchem chodzic na spacery codziennie to wazne jest bys miala przyjemnosc w czasie tych spacerow, a nie meczyla sie pchajac jakis ciezki, niezwinny wozek.