Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...mama trójeczki...

Dofinansowanie Mops do odzieży szkolnej

Polecane posty

Witam. Jak załatwić takie dofinansowanie? Jakie mam szanse je otrzymać? Nigdy nie brałam nawet rodzinnego. Jednak od stycznia nasz dochód to tylko 1500 zł , a szkoła za pasem.

A w ogóle jest coś takiego ? Czy ktoś wprowadził mnie w błąd?

powinnaś złozyc wniosek do MOPSu ewentualnie w szkole twój dochód czyli pensje i rodzinne nie powinno przekroczyć 351 zł na osobe w rodzinie.

1500zł / 5 os rodzinę to jest 300zł/os. Ale jest jedno ale...sytuacja taka jest od stycznia. Wcześniej mieliśmy wysokie dochody. A podobno liczą się dochody z poprzedniego roku.

ale jako dochód wliczają rodzinne :P wiec uwazaj bo sie przeliczysz :classic_cool: musisz złozyc wniosek wraz z zaswiadczeniem z zakładu pracy i zaświadeczeniami 3 sztuki o wysokosci zasiłku rodzinnego :P

ale jako dochód wliczają rodzinne Ale ja nigdy nie brałam rodzinnego

Nie chodzi mi o jakąś stałą pomoc. Chcę jednorazowo skorzystać z pomocy celowej na wysłaie 3 dzieci do szkoły.

jesli nie brałaś tzn że uzyskiwałas wyższy dochód ;) Złóz wnisek o rodzinne a dostaniesz w pazdzierniku kase na dzieci rozpoczynajace szkołę :) na trójkę to bedzie z jakieś 400 zł :)

Gość ja tez jadę na plaże
na pewno mozesz starac sie o dofinansowanie ksiazek dla dzieci szkolnych , taki wniosek składasz w szkole

Gość elag
idź do mopsu i sie dowiedz złozyc trzeba wniosek i zaswiadczenie o dochodach za ostatni miesiąc pisz o zasiłek celowy podanie i do szkoły zapytaj o dofinansowanie do podreczników

Zawsze mieliśmy wysokie dochody. W tym roku tak wyszło. W październiku już zapewne nie będę potrzebowała, bo w końcu, albo znajdę pracę, albo coś wymyślę. Pomoc potrzebuję przed wrześniem.

Gość elag
o rodzinne też złoż na pewno utraciłas prace wiec trzeba złozyc o dochodach za 2010 i świadoectwo pracy i aktualny dochód jesli ktos podjął prace idż w mops i dowiedz sie dokładnie i wtedy dostaniesz 300 zł na rozpoczecie jakmasz 3 dzieci

elag idź do mopsu i sie dowiedz złozyc trzeba wniosek i zaswiadczenie o dochodach za ostatni miesiąc pisz o zasiłek celowy podanie i do szkoły zapytaj o dofinansowanie do podreczników Ale czy istnieje taki zasiłek celowy na wysłanie dzieci do szkoły? Jak go fachowo nazwać?

Gość elag
nie ma czegos takiego jak zaiłek dla dzieci do szkoły taka wyprawka napisz normalnie podanie z prośbą o zasiłek celowy na zakup odzieży przyborów szkolnych

elag nie ma czegos takiego jak zaiłek dla dzieci do szkoły taka wyprawka napisz normalnie podanie z prośbą o zasiłek celowy na zakup odzieży przyborów szkolnych Dziękuję.