Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgbhfhnfnhgtfrt

MAM CISNIENIE 82/54 - CZY POWINNAM ISC DO LEKARZA JESLI CZESTO TAKIE MAM?

Polecane posty

Gość fgbhfhnfnhgtfrt

nigdy mi nie dobija do normy 120/80. Codziennie mam 82/54, 88/58, max 96/60. Kręci mi sie przez to w głowie czesto, nie mam siły. Mam 21 lat, wzrost 165cm, waga 47kg.

witaj. ja rowniez mam niskie cisnienie ale nigdy nie spadlo mi tak jak twoje gdy mam za niski kreci mi sie w glowie chce mi sie spac na nic nie mam ochoty. cisnienie twoje wskazuje ze masz niedocisnienie poniewaz masz skurczowe ponizej 100. dlatego ja na twoim miejscu poszlabym do lekarza. sa przeciez jakies tabletki badz preparaty ktore poprawiaja cisnienie krwi

Gość kropla do kropli
jak na 21 lat to bardzo malo wazysz . i z tym bym do lekarza poszła. a cisnienie to druga sprawa - jesli zemdlejesz w czasiekierowania pojazdem albo kiedy bedziesz sama albo w miejscu gdzie sa np. krawezniki to moze byc z toba kiepsko.

uprawianie czynnego sportu, turystyki, pływania, przebywanie dużo w ruchu i na świeżym powietrzu, częste kąpiele pod prysznicem o zmiennej temperaturze wody, nacieranie skóry np. wodą słoną, unikanie długo trwającej pozycji stojącej, długiego opalania sie. to powinno troche uspokoic twoje cisnienie

Gość Ja też mam prolbem
Ja mam za to 105/65 zawsze. A puls 86-92. Zawsze. Mam 165 cm i 57kg. Dobre mam ciśnienie/? Jak kucne i wstaje to mi słabo.

jak już wcześniej ktoś pisał możliwe że masz niskie przez zbyty małą wagę. powinnaś ważyć około 55 kilo

Ja też mam prolbem -> bo jak się wstanie za szybko z kucania to odpływa krew z mózgu (to coś podobnego do przeciążeń których doświadczają piloci myśliwców czy kierowcy F1) i można nawet zemdleć ;)

Gość fgbhfhnfnhgtfrt
moje często nie sięga 100. Fakt, senność jest. Co do samochodu to jeżdże samochodem.

Gość fgbhfhnfnhgtfrt
Wiecie ja jem dużo, sporo, rózne rzeczy, fast foody, napoje gazowane, tłuste rzeczy tez. Żadnej diety. I moja waga się waha zawsze miedzy 46-49kg. Od 3 lat tyle waże.

Gość czerownekorale88
akurat wage to dziewczyna ma w normie...przy tym wzroście jest ona odpowiednia...też mam bardzo niskie ćiśnienie 90/60..88/55 różnie też boli mnie głowa i mam zawroty głowy...jeżeli mam możliwośc to biore krople na podniesienie cisnienia a jezeli nie mam ich przy sobie to biore łyżke cukru lub cukierka...niskie cisnienie jest tak samo niebezpieczne jak za wysokie bo moze przysc zapaść

Gość pasta z tuńczyka
a co to znaczy jak ktos ma niskie lub na granicy normy ciesnienie a puls za wysoki?

Gość moja kuzynka tak miała
niskie ciśnienie, zawroty głowy, unikała zatłoczonych miejsc. Zmarła w wieku 21lat i nikt nie wiedział co jej dolegało.

Gość sfghehdvdv
e moja kuzynka tak miala- powiedz cos wiecej o tm

Gość trololol
Mam 13 lat i 90/60, puls 80 i nie trzęsę gaciami, tak jak wy.

Gość trololol
I puls 90/60 jest prawidłowy, więc większość w tym temacie to zanudzone hipochondryczki.

Gość Niedocisnienie

82/49 najgorzej wlasnie wieczor,zimno śpiąca brak energi zmeczona a lekarze mowia ze lepiej za niskie niz za wysokie