Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O sądzie pracy

Czy ktoś kto donosi na pracodawcą do PIP i sądu pracy to kapuś?

Polecane posty

Gość O sądzie pracy

Np. za brak umowy albo poślizgi w wynagrodzeniach?

Gość ja się nie mogę pogodzić
nie kapuś tylko rozsądna osoba, nie można dawać się robić w chuja

Gość Kasia z miasta :D
raczej wątpię,bo to i tak niewiele daje

Gość O sądzie pracy
Daje, daje. Większość spraw w sądzie pracy wygrywają pracownicy.

Gość widocznie miał powód
widocznie miał powód , i nie mógł się z pracodawcą dogadać a ten olewał sprawę nie , od razu taką osobę będę bronił. PIP to bat na pracodawców , od temp w miejscu pracy po mobbing i wynagrodzenie.

Gość O sądzie pracy
Szkoda, że jak obecny pracodawca się dowie, że pracownik walczy z byłym pracownikiem na drodze prawnej to ma go zdrajcę i kapusia.

Gość teraz są takie czasy
że każdy na kazdego tylko kabluje, nak naślesz PIP to oni zrujnują firmę karami finansowymi i wtedy na pewno nie dostaniesz wynagrodzenia, a potem za tobą może pójść wilczy bilet - przedsiebiorcy sie znają u mnie tak było Nazwisko takiej osoby poszło do kilku ważnych firm i pozamiatane takiej osoby sie nie zatrudnia

Gość O sądzie pracy
Co innego jak się mieszka w dużym mieście. Poza tym najlepiej się sądzić z byłym pracodawcą, jak się ma obecną pracę.

Gość pracodawcy to zlodzieje
i omijaja prawo pracy poprzez smieciowki

Gość no to zostań pracodawcą
zatrudnij ludzi i zobacz jak jest zajebiście. gdyby każdy pracodawca chciał w tym kraju działać zgodnie ze wszystkimi przpisami to po 3 miesiącach poszedł by z torbami

Gość O sądzie pracy
Mam prawo egzekwować swoich praw w sądzie pracy.

Gość bycie pracodawcą to obowiązek
"no to zostań pracodawcą zatrudnij ludzi i zobacz jak jest zaj**iście. gdyby każdy pracodawca chciał w tym kraju działać zgodnie ze wszystkimi przpisami to po 3 miesiącach poszedł by z torbami" bycie pracodawcą to też obowiązek i przedewszystkim zobowiązanie, a nie tylko wyzyskanie pracownika za grosze! Nie podoba ci sie bycie pracodawcą i popełniasz przestepstwa nieprzestrzegając PRAWA to zostań pracownikiem i się zatrudnij u takiego jak ty. :-P

Gość RURA W DISCO
teraz są takie czasy że każdy na kazdego tylko kabluje, nak naślesz PIP to oni zrujnują firmę karami finansowymi i wtedy na pewno nie dostaniesz wynagrodzenia, a potem za tobą może pójść wilczy bilet - przedsiebiorcy sie znają u mnie tak było Nazwisko takiej osoby poszło do kilku ważnych firm i pozamiatane takiej osoby sie nie zatrudnia kilka chwil w życiu siedziałam na kasie w sieciówce i całe szczęscie ze tylko kilka chwil, bo rozpierdol jaki bym tam zrobiła w związku z łamaniem prraw pracowniczych byłby masakryczny mogliby mi wystawić wilczy bilet, czemu nie teraz pracuję w pip-ie i z przyjemnoscią chodzę do mojego byłego szefa regularnie raz na pół roku :classic_cool: