Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Imie?

Orginalne imię dla dziewczynki

Polecane posty

Gość ja nie przytyłam po rzuceniu
iver debilem trzeba być żeby myśleć że dorośli dają dzieciom "dziwne" imiona żeby się dowartościować 🖐️

Gość A JA MAM NA IMIE
ARLETKA- jak wam sie podoba?:)

Gość Miliana23
Vivienn

Gość smutne waginy
a może Nina?

No ja właśnie też chciałabym nazwać dziecko oryginalnie, ale tak żeby nie było to krzywdzące ani dla dziecka. Także moje typpy to Blanka Aniela Weronika Anastazja

A ja uważam, że skandalem jest moda na imiona. Wszędzie jest na tony Julii, Wiktorii, Oliwii, Maj. W jednej klasie nawet po 6 z danego imienia. Przecież jest tak wiele imion do wyboru, niekonwencjonalnych i pięknych jednocześnie. Takie małpowanie za koleżanką (np. z sali poporodowej) świadczy o niedojrzałości, albo braku inteligencji. Jestem za nietypowymi imionami i brawo dla autorki topiku!

Gość O_o 2525
O ja też tak myślę :) Ja np mam Katarzyna i np w podstawówce byłam jedna, w gim też 1 ale już w LO były nas 3 a na studiach 9 (50 osób) :D Nie jest to fajne, chociaż moje imię mi się podoba.

Gość sijdihsf
Matylda i Nina. Gaja też bardzo ładnie :)

Gość roman z pciny
rzadkie imiona ok ale nie anglojezyczne czy jakies chooje muje w stylu braian kevin andzelika nicola marika, jak poznaje czlowieka o takim imieniu to w 95% jest on tepy, bo takie imiona daja tylko patologiczne rodziny, plebs i nieuki

Ja też mam pospolite imię i całe życie miałam żal do mamy, że w ostatniej chwili przestraszyła się opinii publicznej i zrezygnowała z pięknego Rosyjskiego imienia na rzecz Polskiego oklepanego. W rezultacie jako dorosła osoba zaczęłam przedstawiać się imieniem, które nadał mi mąż dla żartu, ale spodobało mi się, jest baaaaardzo nietypowe i wszyscy się zachwycają :-))))

Gość fdgdgfdgfd
Milenka

Gość fdgdgfdgfd
albo Róża Gaja (tylko gdzieci moga przezywać Geja - no sorry, dzieci są wredne) Lena Arleta

Gość O_o 2525
roman z pciny- ja mam takie same odczucie względem ludzi, którzy tak dają na imię swoim dzieciom :/ nie wiem czemu, ale tak jest.

Gość fdgdgfdgfd
co do imion z patologicznych rodzin mój kolega miał na świetlicy socjoterapeutycznej wychowanka, którzy nazywał się DŻIMI serio :D

Gość roman z pciny
ładne, rzadkie i nieplebejskie imionato: -Róża -Pola -Olga -Michalina i Gaja tez jest spoko ;)

Gość Bohoboco
SANDRA lub SARA

Chyba najgorzej brzmią imiona anglojęzyczne z polskimi pospolitymi nazwiskami, że wspomnę dzieci pana Michała Wiśniewskiego. Jakoś to się gryzie. Ale np. moja córka ma koleżankę o niezwykłym nazwisku, nie wiem może Włoskie i mama dała jej nietypowe imię (chyba też włoskie) i zestawienie jest przepiękne. Dosłownie brzmi jak melodia. Ale to właśnie kwestia rozsądku rodziców.

Gość asiak2824
kornelia

Gość moja córka jest
Gaja - ktoś wyżej powiedział, że dzieci mogą ją przezywać Geja - to nie wiem gdzie mieszkasz. Moja córka ma 17 lat i jakoś nigdy nikt tak nie powiedział. jedyne co to mylą ją z Mają lub rzadko Kają. Myślę, że ludzie nie są aż tak głupi, aby nie rozumieć kto to gej i że nie ma go nawet jak połączyć z DZIEWCZYNKĄ o imieniu Gaja. No ni chuja się nie da.

Gość RussianGirl
Mnie sie bardzo podoba Gala, czyli Galina. Piekne rosyjskie imie.

Gość moja córka jest
Aha. Pola ktoś napisał. Tak jest śliczne, ale po sukcesie filmu "przepis na życie" podobno to imię przebiło nawet Julię. Także ostrożnie ;-)

Gość nietypowe imoinonaa
nietypowe imiona są naprawdę bardzo ładne jeśli umie się jej nadać z rozsądkiem Np. ja mam na imię Pola od 21 lat o ile imię teraz mi się podoba , to w dzieciństwie już było gorzej szczególnie w przedszkolu i podstawówce gdzie dzieci są bardzo wredne i potrafiły wmyślać rożne rymowanki z moim imieniem teraz to może wydać się śmieszne , ale jako dziecko było mi przykro że ktoś mnie wzywa tylko dlatego ze mam oryginalne imię

Gość dfgd
fgdfg

Gość slonecznapogoda
Nie zauwazylam by ktos wspomnial o imieniu ELISA. jest oryginalne ;p rzadko spotykane ;)

Gość Asia@@@
Milena:)

Gość Aga ;)
Nie przesadzajcie ;) Mnie się bardzo podobają Olga, Liwia lub Lilla ;p Są również takie imiona jak Kornelia[zdrobnić Korni, Nela, Nelcia, Nelka, Nel] Ewentualnie Mirella oraz Blanka ;D

Gość tygrysek xxxxx
Tina Ligia Mery Agnes Jagna Nel

Gość Oryginalnie
będzie brzmiała Schizofrenia, zdrobniale Schizia względnie Schiza

Gość Leluja
jeszcze lepiej