Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylkotykochanie

Jakie badania robią przed prawem jazdy?

Polecane posty

Gość tylkotykochanie

Chciałam się zapisać na kurs i bardzo mnie interesuje jakie badania robią przed.

Gość xszarra
wypełniasz ankietę, wszędzie podkreślasz nie, później badanie wzroku, czytasz kilka literek lewe oko, prawe i wsjo

Gość tylkotykochanie
A stanik też trzeba?

Gość tylkotykochanie
Chyba raczek nie trzeba będzie. Co mój stanik może przeszkadzać?

Gość tylkotykochanie
raczej*

Gość hgfcvghjuythgrfd
dziewczyny obowiązkowo muszą zrobić wymaz z pochwy

Gość tylkotykochanie
I to i to.

Gość tylkotykochanie
Weź skończ z takimi pytaniami. Ja pytałam poważnie o te badania.

Gość koteczekmój
Ej właśnie niech się ktoś wypowie.

Gość rt4t5455
a ludzie z dużą wadą wzroku powinni przynieść jakieś zaświadczenie od okulisty czy cóś ?

Gość tylkotykochanie
Ja tylko słyszałam, że ludzie z wadą dostają prawo jazdy na mniej i muszę odnawiać czy coś, ale nie wiem czy to prawda.

Gość rt4t5455
prawda, tylko chodzi mi o to, czy samo badanie dla kandydatow wystarcza, czy w razie jakichs chorob kieruja jeszcze po zaswiadczenie do specjalisty

Gość tylkotykochanie
Wydaje mi się, że nie. Ale nic na sto procent Ci nie powiem.

Gość asdfghkj
To pewnie zależy od lekarza, ale mnie osłuchał (nie rozbierałam się, tylko podniosłam bluzkę), zapytał, czy na nic nie choruję, czy biorę jakieś leki i czy mam wadę wzroku. Ponieważ noszę soczewki, to nawet nie sprawdzał mi wzroku, tylko wpisał wadę, którą mu podałam. A w związku z tą wadą dostałam prawo jazdy na 10 lat, potem muszę znów iść do lekarza i wyrobią mi nowe (tylko już nie pamiętam, czy znów na 10 lat, czy na stale tym razm).

takie badanie miałam tydzien temu, wypełniasz taką kartę, pytają Cię np czy masz zawroty głowy, czy miałas jakies operacje, bierzesz jakies leki, boli cie serce itp. piszesz tak , nie , potem patrzysz z daleka na literki i cyfry i wsio:)jesli masz wade wzroku(za kilka lat musisz zrobic je ponwnie), to po porstu masz ten papier na kilka lat, ja mam na forever;p

Gość tylkotykochanie
Dziękuję wam za rady :)

Gość gość
Myślę, że warto też wykonać badania psychologiczne przed podjęciem prawa jazdy. Ja takie zrobiłem dla świętego spokoju. W Katowicach jest pracownia psychologiczna, które takie badania kierowcom przeprowadza i ocenia czy kierowca nadaje się do prowadzenia pojazdu. Mi wyszło, że jestem wzorowym kierowcą, także jeśli ktoś będzie potrzebował to podsyłam link - http://kierbadania.pl/cennik/

Gość gość
Przede wszystkim zachęcam do badań psychotechnicznych, które moim zdaniem są najważniejsze. Sam z uwagą jeżdżę, ale mam z tyłu głowy, że nie wszyscy tę rozwagę w sobie mają. Udało mi się takie badania dla kierowców zrealizować w www.kierbadania.pl

Gość gość
Jeżeli chcecie zrobić prawo jazdy kategorii C lub D to musicie dodatkowo przejść badania psychologiczne. Ja takie badania zrobiłem w www.autosugestia.com.pl i jeżeli chcecie zrobić takie prawo jazdy to polecam wam tą placówkę do zrobienia badań.

Gość gość
Od razu Ci mówię : zupełnie nie masz czego się obawiać. Sam miałem przeprowadzane tego typu badania w http://kam-med.com.pl/ . Wszystko odbyło się niezwykle szybko i sprawnie. Ich usługi to czysty profesjonalizm, wszystko idzie jak po maśle. :)