Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Laleczka95

Mam 17 lat i chce się zmienić!!!

Polecane posty

Moim największym problemem są włosy niedość że się puszą to są kręcone:( i co zrobić żeby włosy szybciej rosły zapuszczam już 3 lata a one prawie nie urosły proszę o pomoc;*

Gość Dobra rada 811
Kochana, wpisz sobie w google słowo: anwena. Wejdź na blog i zacznij czytać, skarbnica wiedzy na temat włosów, na 100 % znajdziesz coś dla siebie.

Gość na temat włosów
jeśli przez 3 lata włosy Ci nie urosły to znaczy że genetycznie masz zaprogramowaną taką a nie inną długość jednemu rosną włosy do kolan a innemu tylko do ramion, tego nie zmienisz mozesz jedynie sprawić że wzmocnią się jeśli przedtem były osłabione złą dietą i niedoborami pokarmowymi przez 3-4 miesiace bierz jakiś suplement ze skrzypem, pokrzywą, witaminami i zobaczysz czy to coś zmieni, czy będą rosły gładsze, mocniejsze, mniej wypadały by zlikwidować efekt puszenia stosuj specjalne szampony i odżywki do kręconych włosów, ewentualnie wygładzające np z Fructisa

Gość karkoowkal
To aż tyle trzeba czekać? 3-4 miesiące? Mi włosy rosną szybko, ale ostatnio wypadają ciągle i nie wiem co mam poradzić :(

Dobra rada dziękuję za ten blog jest tam naprawdę wiele na temat włosów zacznę od płukanek :) a może ktoś z Was stosował wcierkę jantar słyszałam że jest naprawdę dobra ale czy to prawda?

Karkoowkal musisz czesać włosy tylko 2 razy dziennie i stosować odżywki do włosów łamliwych może to pomoże:)

Poczytaj na temat wody brzozowej (również jako wcierki). Przy kręconych włosach zazwyczaj ma się wrażenie, że wolno rosną

Gość asdjowjef
Z kręconymi włosami jest ten problem, że nie widać jak rosną. Bo co urośnie, to się zakręci :D. Rozprostuj 2 loki i zmierz ile mają cm - pewnie ok.10, a później zmierz ile mają jak są skręcone - pewnie ok.3cm. Więc sama widzisz - będziesz musiała zapuszczać włosy 3 razy dłużej niż ktoś, kto ma proste włosy. No, chyba że chemiczne prostowanie "na stałe", ale to kosztowne (koło 1000zł w dobrym salonie) i będziesz musiała często powtarzać na odrostach.

Gość Tak bredzą, bo tak jedzą...:)
"""jeśli przez 3 lata włosy Ci nie urosły to znaczy że genetycznie masz zaprogramowaną taką a nie inną długość"""" Płaczę ze smiechu :D hahahhahahah sikam normlanie :) co za głupota :) Autorko, jesli masz wrażenie że włosy ci nie rosną to czyli, że się wykruszaja na końcach, bo są przesuszone.

....albo właśnie jest to wina tego, że się tak skręcaja.

Genteycznie zaporogramowana długośc włosów heheheheh kurde, ale masakra jakaś :)

Mam pytanie do alchemiczki na twoim blogu znalazłam przepis na domowy peeling cukrowy i czy zamiast masła shea mogę używać balsamu do ciała?:-)

Pewnie możesz, tylko musisz liczyć się z tym, że wszytskie związki chemiczne z balsamu przenikają do krwiobiegu, dlatego najlepszym roziwiązaniem są naturlane produkty :P

Oczywiście, że możesz. Lepiej jednak użyć dowolnego oleju, nawet oliwy z oliwek, bo wtedy skóra jest naprawdę porządnie nawilżona bez efektu klejenia się. Tutaj nie chodzi o używanie dokładnie tych samych składników, tylko o własną inwencję i chęć eksperymentowania ;) Pozdrawiam

Gość cipka18
jako maseczke na twarz polecam sperme, poważnie

Pomóżcie!!! Potrzebuje odżywki do włosów bez alkoholu bo i tak mam już suche włosy a nie chce mi się sprawdzać każdej odżywki w sklepie:-) może jakieś nazwy napiszecie

Gość UWAGA ! UWAGA! UWAGA !
Najlepsze maseczki są glinki zielonej, białej czerownej, mieszane z olejami lub ziołami, cyrtusami.

Gość Dobra rada 811
Spróbuj Isany z babassu wygładzającej (niedroga, dostępna w rossmannie), Garnier Awokado i Karite, świetne są tez odżywki Alterry. No i olejuj. KONIECZNIE. Na tym blogu co ci adres podałam są wskazówki do olejowania. Na poczatek moze byc oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, oliwki Babydream, olejki Alterry... U mnie olejowanie sprawiło, że mam naprawdę piękne, lśniące i nawilżone włosy. A jaki masz rodzaj cery? Bo jeśli mieszana, ze skłonnością do wyprysków to polecam ci maseczkę z drożdży (zmieszać z mlekiem, nałożyć na 20 minut)

Dobra rada dziękuję:-) a cere mam w porządku :-) tylko czasami mi wyskoczy jakiś pryszcz ale szybko się go pozbywam:-)

Gość stczen8
Twój wiek jest idealny na zmiany. Mysle że najpierw powinnaś się otworzyć na nowych ludzi. Dobrym sposobem bedzie zapisanie sie na szkolenie lub kurs, np w http://www.homocreatore.pl/. No i zmiana wygladu, kosetyczka fryzjer, nowa garderoba.