Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość littleaudrey

informatyka -- studia od zera!! prosze o pomoc

Polecane posty

Gość littleaudrey

Dostałam sie właśnie na studia na u. Ekonomicznym w Katowicach. Konczylam liceum plastyczne na kierunku grafika komputerowa. Więc na ten temat wiedzę posiadam. Inforamtyke w szkole również miałam na dobrym poziomie jednak szczerze mówiąc nic już nie pamiętam. Chciałabym Sie sprawdzić na tym kierunku. Mogę prosić o jakieś podstawowe informacje co mnie czeka na pierwszym roku ??,dobre książki związane z systemami. Proszę piszcie wszystko co wiecie. Dam sobie radę nie interesując Sie tym wcześniej zbyt poważnie ??

Gość littleaudrey
???

Gość 976764466
Ciężko się było dostać?

Gość aga w stroju ewy
Ja w szkole sredniej nie mialam prawie w ogole informatyki, nie mialam tez kompuetra jak zaczynalam studia informatyczne na Politechnice i dalam sobie swietnie rade, bylam jedna z najlepszych na roku. Jak jestes dobra z matmy, z fizyki napewno dasz sobie rade na I roku ;)

Gość gekon111
Od siebie dodam że skończyłem policealne studia informatyczne potem 4 lata inzynierskich tez na kierunku informatyka oraz pozniej 2 lata magisterskie rownież informatyczne. Szczerze to odradzał bym Ci iść na kierunek informatyczny jeśli interesuje Cie tylko grafika. Teraz w cenie sa programiści i to oni dostają najszybciej pracę po studiach informatycznych no i najlepiej płatną. Do tego jesteś kobietą więc jesteś z góry na straconej pozycji choćbyś nie wiadomo co umiala bo tak juz niestety jest ze u nas nadal Informatyka jest domeną dla mężczyzn.

Gość littleaudrey
Co do dostania to było porównywalnie. Najniżej na liście miała osoba 50 ptk na 100 ptk. Jeśli chodzi o kierunek to również cce Sie ukierunkować na programistyke związana z ekonomia. Konczylam liceum plastyczne dlatego ciężko u mnie będzie z fizyka. Ale Mata jest ok u mnie. Co do grafiki to jedynie wspomnialam aby dodać, że aż tak czarna magia to dla mnie nie jest ;) Szczerze fizyki Sie nie spodziewałam. O macie wiedziałam ;)

Gość littleaudrey
Jakieś dobre książki które mogę przeczytac ?? Mam jeszcze 2 miesiące żeby zdobyć chciaz podstawową wiedzę

Gość littleaudrey
???

Gość littleaudrey
?? Proszę o odpowiedź

Gość fert
Duże możliwości daje PWSZ wbrew pozorom. Szkoła jest darmowa bo publiczna, a można sobie np na Erazmusa wyjechać...wcale nie trzeba mieć średniej 5,0 tak jak niektórzy myślą, żeby się załapać. Generalnie mają fajnych profesorów, nawet w dziekanacie panie sa miłe ;)) Z resztą większość takich formalności to i tak można załatwić online przez ich stronę www.pwsz.wloclawek.pl . Nowoczesna uczelnia, mi się tu dobrze studiuje.

Gość gość
Duże możliwości dla swoich studentów daje Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania WIT ! Program obejmuje nowe i rozwijające się dziedziny informatyki oraz informatycznie wspomaganego zarządzania, także warto zastanowić się nad wyborem tej uczelni! Zerknij sobie na http://study4u.eu/pl/uczelnia/383-wyzsza-szkola-informatyki-stosowanej-i-zarzadzania-wit i zobacz szczegółowe informacje o WIT!