Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luizzzka2626

Na ile przed porodem ubralyscie posciel do lozeczka dla dziecka?

Polecane posty

Gość luizzzka2626

Pytam bo chcialam bezposrednio przed ubraniem wyprasowac i ubrac, ale nie wiem kiedy to zrobic, jestem w 38 tygodniu.

Gość Mirinda :)
U mnie zrobił to mąż kiedy byłam w szpitalu ;)

Gość ecie pecie co powiecieee
Ja założyłam w poniedziałek, czyli 37 tydzień. Niby jeszcze czas, ale jakoś spokojniej mi na sercu jak wiem, że wszystko już przygotowane :)

Ja ubrałam w 41 tyg, bo dzień później miałam iść już do szpitala i mieli mnie zostawić i ubrałam a do szpitala pojechałam o 6 rano bo wody odeszły ;p

Jak bedziesz karmila piersią,to narazie nie zawracaj sobie glowy pościelą ponieważ dziecko bedzie spalo z Tobą na lózku. Ja powiedzialam siostrze,żeby zamówila mi śliczny komplet na chrzciny w ramach prezentu. Wybralam kolor,dodatki itd i przydalo sie dopiero po ok 2 miesiącach

Gość ecie pecie co powiecieee
no ale w dzień między karmieniami dziecko raczej nie będzie spało z mamą, to gdzie wtedy ma spać?

Gość luizzzka2626
akurat ja nie zamierzam spać z dzieckiem w łóżku, nie wydaje mi się by było to koniecznie przy karmieniu piersią... Od początku mała będzie spać w swoim łóżeczku.

Gość zonaKraka
Ja miałam wyprasowane prześcieradełko poskładane w szufladzie komody i okryte czymś, żeby się nie kurzyło mniej więcej od 36 tc, ale mi groził cały czas przedwczesny poród. Rożek też już wtedy miałam wyprasowany i spakowany w torbie. W 38 tc możesz spokojnie to robić, ciąża donoszona ;) Tylko jeśli chcesz od razu założyć na łóżeczko to najlepiej okryj czymś dodatkowo żeby się nie kurzyło. Poduszki dla noworodka i małego niemowlaka nie powinno się używać, tak samo jak kołderki (zresztą w lecie problem z kołderką chyba odpada).

Przy pierwszym dziecku dosc wczesnie,bo chyba z miesiac przed :) okrylam wszystko narzuta,ale nie przydalo sie zbytnio-dziecko spalo z nami,a w ciagu dnia lezala w wozku -mamy mieszkanie dwupoziomowe i sypialnie na gorze,a podczas gotowania czy mycia wolalam miec dziecko kolo siebie.teraz mam 2 terminy : 11 i 25 listopad,wiec chyba przezornie ubiore 11 :)

Gość wstyd mi
ja ubralam w 34 tyg ,urodzilam w 38/39

Ja spalam z dzieckiem,bo panicznie sie balam zarztuszenia,zachlyśnięcia,śmierci lóżeczkowej itd. Wolalam mieć dziecko przy sobie i w razie czego szybko reagować. Do tego maly jadl,zasypial,jadl,zasypial,pozniej nie chcialo mu sie odbijać. Czasem 2 godziny go trzymalam zanim mu sie odbilo. Jak sie odbilo to mial czkawke więc ponownie cycek i tak 3 razy kazdej nocy. W dzień odsypialam z dzieckiem u boku. Nie balam sie ,że go przygniote.

Gość piskoolina
Ja przy kaemieniu wcale nie spalam z dzieckiem. wlasnie dlatego,ze sie o nie balam -ze przygniote,pzywale koldra. sla unikniecia smierci lozeczkowej to sie stosuje monitor oddechu,a nie liczy na to,ze aie zauwazy,bo jak sie api,to sie nic nie zauwazy. Poscieli nie uzywalam i dalej nie uzywam,mala spi w apiworku

Gość gfgrftr
moje dziecko po karmieniu spało w swoim łożeczku...głupotą jest spac z dzieckiem... potem za 2-3 lata zaczną sie posty na kafe: " Jak oduczyć dziecko spac z rodzicami! Help!"....:-P

Gość meaa28 ..
"Jak bedziesz karmila piersią,to narazie nie zawracaj sobie glowy pościelą ponieważ dziecko bedzie spalo z Tobą na lózku" Piszesz tak jakby wszystkie matki spaly z noworodkami w lozku :o

Gość czytam bo lubię
boszzze jak to "ubrały"? chyba załozyly? Jak wy się wysławiacie? I pamietajcie, że nie każda matka krmi swoje dziecko w łóżku. Ja karmilam w fotelu i dzięki temu dziecko spi w swoim łóżku.

Gość jak czytam te kwoki to mi
niedobrze normalnie. wiją gniazda jak takie gęsi normalnie. powlekają pościel kilka tyg przed porodem,żeby sie kurzyło:O no dramat. powleczesz jak wrócisz z dzieckiem do domu--to zajmuje 15 minut...

Dzień przed, u nas to było tylko prześcieradło wiec nie było problemu, mały i tak spał pierwsze 3 miesiace w moses basket i spiworku.

Gość beniaaa..
annnnnnna - nie umiesz pisac po polsku?

Przecież napisałam że koszyk, w sumie nie wiem jak to sie po polsku nazywa, koszyk wiklinowy dla niemowląt? lepiej? ulżyło? u mnie w domu używaliśmy nazwy moses basket ale napisałam tez po polsku koszyk wiec nie wiem czego sie czepiasz.

Gość gryczka
Jakis miesiąc przed porodem :-p To moje pierwsze dziecko i oczywiście byłam strasznie podekscytowana i przejęta ;-) Musiałam mieć wszystko na tip-top miesiąc przed porodem :-D Wiem, że z drugim dzieckiem nie będę się tak spieszyć ;-) Może to spokojnie zrobić mąż, gdy będę w szpitalu :-)

Gość mama dwójki i żona
po polsku to koszyk Mojżesza :) Przy pierwszym założyłam pościel 2 tygodnie przed terminem i to było bez sensu, bo tylko kurzyło się. Przy drugim dziecku M ubrał jak wróciliśmy ze szpitala też bez sensu bo dziecko śpi w łóżku.

Gość halo nie do wiary
Uwaga! Uwaga! Ważny komunikat! Założenie pościeli trwa 5 minut, więc można to zrobić po powrocie ze szpitala!!! Druga sprawa - jest sens używać kołdry w środku lata? Przecież jest gorąco. Lepszy byłby jakiś cieńszy kocyk.

Łóżeczko mąż złożył jak byłam w szpitalu. A pościeli do tej pory nie użyłam ani razu. Tylko podusia , prześcieradło kocyk lub pieluszka.

Gość gryczka
W sumie to my też nie używaliśmy poduszki ani kołdry. Tylko prześcieradła :-)

Gość ja nie ubierałam przed
była wyprana i wyprasowana, złożona w szafie, czekała... jak ja byłam w szpitalu, to wieczorem przed powrotem do domu mój mąż wszystko zrobił (znaczy się zwołała kogo trzeba;) wpadły kobity, ogarnęły mieszkanie , odziały pościel i voila)

Gość rok przed porodem ubrałam
pościel🖐️ Boshhhh jakie tu mamuski poyyyebane🖐️

Gość ja nie ubierałam przed
moja córa z tych cmokających i ulewających była:) ale to w dzień, w nocy dobrze spała, ale lubiła towarzystwo, więc byłam obok, tyle, że ona spokojnie w łóżeczku, ja obok na bardzo szerokiej kanapie, tak, że mogłam przez szczebelki rękę włożyć i ją pogłaskać; z synem było podobnie.

Gość fghnjmk
a p co noworodkowi kołdra i poduszka? Dziewczyny- dziecko jest tak małe, że niewygodne jest przykrywanie kołdrą. Z poduszki raczej też się nie korzysta. Jak chcecie to ubierajcie wcześniej. Ja przy pierwszym dziecku też miałam pościel (którą mąż zorganizował na nasze wyjście ze szpitala), ale szybko ją wyrzuciłam. Dziecko jest tak małe, że gubi się pod kołdrą.