Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justynaaa2694

Ciąża a okes

Polecane posty

Gość justynaaa2694

Dziewczyny! Mam pytanie. Czy można mieć normalny(?), dość obfity i ze skrzepami okres (mój trwał 4 dni) i być w ciąży? Czy to raczej niemożliwe?

Gość notatkiozyciu.pl
Wszystko jest możliwie ;) Tak na serio: krwawienia ponoć mogą pojawiać się w czasie, kiedy wypadałaby miesiączka. Ale chyba bez skrzepów... Skoro już po okresie-nie-okresie, możesz lecieć po test :)

Gość justynaaa2694
ale to był dość obfity okres, a słyszałam, że w ciąży mogą wystąpić tylko plamienia

Gość justynaaa2694
dodam, że mam dziwnie wzdęty brzuch i czasem pobolewają mnie jajniki

Gość jgtmgat
W ciazy nie mozna miec okresu, co najwyzej plamienie, ktore jest najczesciej zlym objawem. A jesli jestes w ciazy i tak krwawisz to moze byc poronienie(zwlaszcza ze krwawienie bylo obfite i ze skrzepami). A jesli nie jestes w ciazy, to przyczyn moze byc wiele, najlepiej udac sie do lekarza, jesli wczesniej tak nie mialas

Gość a czemu nie zrobisz testu
badz badania krwi? skad my mamy wiedzic co ci jest:O

Gość justynaaa2694
nie miałam tak nigdy, moje cykle od 4 miesięcy wynosiły po 28 dni, a teraz miesiączka spóźniła mi sie o jeden dzień i na dodatek była bolesna

Gość jgtmgat
To moze bylas chora, bralas jakies leki/ mialas ostatnio jakies stresy lub zmienilas klimat? Jeden dzien przesuniecia to niewiele, a masz podejrzenia, ze moglabys byc w ciazy?

Gość justynaaa2694
mam. chociaż zabiezpieczaliśmy sie z chlopakiem (prezerwatywa + stosunek przerywany). duzo mialam stresujacych sytuacji, a klimat to wiadomo... ostatnio dużo występuje wahań pogodowych, więc może to mogło miec jakis wpływ? Choruję na niedoczynnośc tarczycy (hashimoto) i hiperprolaktynemię, jednak dwa miesiące temu wszystkie wyniki badań miałam w normie.

Gość O_o 2525
Z tego co wiem można mieć okres podczas ciąży. NORMALNY OKRES nie plamienia. Znam kilka kobiet, które dowiadywały się np w 6 mies, że są w ciąży. Do tego czasu miały normalne miesiączki. Dzieci na ogół rodzily się zdrowe. Wiem, że jeden chlopczyk ur się chory (coś ze wzrokiem), urodził się w 6 mies i wtedy też jego mama dowiedziała się, że jest w ciąży.

Gość 26 lat
nie no dziewczyno ja jestem panikara ale Ty to juz chyba straszna... mialas okres - normalny, jeden dzien spoznienia- to zadne spoznienie, regularne to Ty mozesz miec jak bierzesz tabletki a jak nie to kilka dni w ta czy w ta to jeszcze nie spoznienie... a ze był ból brzucha-no prosze Cie? pierwszy raz w zyciu Cie bolał przy okresie?? jak dalej schizujesz to po test idz i tyle !

Gość jgtmgat
Justyna stosunek przerywany to zadne zabezpieczenie. A te upaly faktycznie, mogly miec wplyw, no i stres o ktorym pisalas. O_o 2525 zaden lekarz ci nie powie, ze w ciazy masz normalny okres. To sa plamienia, mniej lub bardziej obfite, ale plamienia. Tak jak ktos wczesniej napisal, plamienia moga sie pojawic w terminie miesiaczki, jesli jestes w ciazy, ale pozniej to juz raczej zly znak. To twoja znajoma miala ciaze z zaskoczenia