Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Samotna w małżeństwie

Moje potrzeby i marzenia

Polecane posty

Od kilku miesięcy myślę o rozwodzie.Jestem z mężem 7 lat po ślubie. Przed ślubem spotykaliśmy się ok. 4 lat ale mieszkaliśmy oddzielnie. Nie mam z mężem żadnych wspólnych zainteresowań, Synka traktuje jak przykry obowiązek, w łóżku jest...nudno, nie przykłada się do żadnych spraw domowych, w każdej dziedzinie muszę mu podpowiadać co jest do zrobienia- sam się nie domyśli ;( Nie tak wyobrażałam sobie małżeństwo ale chyba sama jestem sobie winna gdyż potrzebowałam wyrwać się z patologicznego domu :(... Po prostu chciałam się wyżalić...

Gość tjkhdsfhdjkf
wyszłaś za mążżeby wyrwać sięz domu ?

Gość tjkhdsfhdjkf
a nie prościej było by wyjechać , gdziekkolwiek ?

Gość mala ogrodniczka Natalia
niestety zasypiam już, i niE mam siły PISAĆ. Jednak współczuję Ci. A patologiczną rodzinę zostaw w spokoju, bo Ty też sie do niej zaliczasz skoro ona taka jest, a jednak jesteś inna...

Tak się złożyło,że z dzieciństwa pamiętam tylko zdrady i bijatyki rodziców, alkohol i wizyty policji. Według mojego mniemania, małżonkowie powinni się szanować, wspierać i pomagać sobie w każdej sytuacji. Powinni być dla siebie podporą i WSPÓLNIE wychowywać swoje dzieci. Ja nie jestem rodziną patologiczną, gdyż nie zdradzam męża, nie upijam się zapominając dać jeść dziecku, nie sprowadzam do domu gachów- moje dziecko nie ogląda takich scen. Nie biję męża ale za to pracuję zawodowo, po pracy sprzątam, piorę, gotuję, remontuję mieszkanie, latam na pocztę z rachunkami, zapieprzam w ogrodzie, jeżdżę na wywiadówki i mimo tylu zaznanych w życiu od rodziców krzywd teraz pomagam im na wszelkie możliwe sposoby. Teraz widzę, że małżeństwo było ucieczką od tamtego życia ale wybierając sobie męża patrzałam na to aby on i jego rodzina nie była taka jak moja. Chciałam być kochana, szanowana, nie chciałam już słyszeć,że jestem zmarnowanym nasieniem, coś co powinno się wyskrobać.

Gość tjkhdsfhdjkf
przy okazji : skoro masz internet , zacznij płaci przez internet , popierwsze łatwiej , podrugie taniej

Gość nie-sa-mo-tna
tak bardzo chcialas miec normalna rodzine i byc dobra zona, ze po prostu rozpuscilas meza i przejelas wszystkie obowiazki, trudno bedzie to odkrecic, ale musisz probowac :)

Gość nie-sa-mo-tna
myslisz, ze maz Ciebie nie kocha ?

Nawet ciekawie kazdy pisze o swoich oczekiwaniach hihi ale brakuje tu czegos !chyba odrobiny dystansu do Siebie I I swych wyobrazen! Zwiazku wedlug mnie oczywiscie! Nie da sie zbudowac na swych oczekiwaniach I mniemaniu!!! Zwiazek to szereg zabiegow i pielegnacji wszystkich zainteresowanych! To jest jak z pieknym ogrodem!!!!! Kazdy lubi ogladac a nikomu sie nie chce dbac o niego! Dlatego partnerzy wola zrywac kwiaty lub jablka u sasiadow! A zamiast skomlec jak to zle jest w zyciu to zadajmy sobie pytanie co my wnosimy do zwiazku! Gotowanie I pranie to owszem wazna proza zycia ale zwiazek to przedewszystkim dobry kontakt zrozumienie fine ja u niektorych I codziennosc! Wiec uczmy sie dbac o to zamiast bujac I marzyc I czyms lepszym! Wtedy moze Nasze bedzie lepsze? Juz nie marudze Wam wiecej ! Hihi

Gość A ja Cie doskonale rozumiem
Po 10 latach malzenstwa mam podobne odczucia. Widze tez problemy,ktorych maz niestety nie widzi,albo nie chce widziec:( I tak sobie to trwa...

Kredek- ja też tak uważam ale jak coś budować, jak zbudować dobre relacje czy kontakt z partnerem jak Ona zamiast rozmowy ze mną woli usiąść przed komputerem czy tv. Zazdroszczę tym parom, które umieją rozmawiać o tym co się wydarzyło w pracy, jak spędziło się czas- ogólnie które ze sobą rozmawiają. Gdy ja zaczynam jakikolwiek temat, mąż nawet na mnie nie patrzy, a jak mu na to zwracam uwagę, to twierdzi, że przesadzam. Syn ma dopiero 5 lat ale gdy patrzę jak próbuje zainteresować swojego ojca sobą, gdy zaciąga go do zabawy, a ten go zbywa, to serce mi się kraje. To ze mną mały wsiada za kierownicę i razem wprowadzamy auto do garażu, to ja uczyłam się " zarzucać " wędkę by pokazać dziecku jak to sie robi, ja ganiam z nim po podwórku z piłką- mąż stanie z rękoma w kieszeni i to jest cały jego wkład w wychowanie naszego dziecka. Przez długi czas sama przed sobą tłumaczyłam postępowanie męża jego zmęczeniem itp. ale teraz patrzą na to nieco z boku i widzę, że inni pracują na dwóch etatach, a mimo to dają z siebie więcej jeśli chodzi o wychowanie dzieci i ogólne zaangażowanie w rozwój rodziny. Tak- uważam, że mąż mnie już nie kocha, że jest mu ze mną wygodnie. Podczas niedawnej " kłótni" jeśli tak to można nazwać, bo on i tak w trakcie wychodzi, powiedziałam mu, że inaczej to sobie wszystko wyobrażałam, że myślę o rozwodzie, że mamy zupełnie inne wyobrażenie o małżeństwie-popatrzył na mnie obojętnie i powiedział: " a weź przestań "... i to tyle :/

Gość nie-sa-mo-tna
czyli nie wierzy, ze mozesz cos zmienic, a Ty wierzysz ?

Gość lewDDA
Masz sybdrom DDA!

Hmm, przez dwa lata wierzyłam, że da się coś zmienić w naszym małżeństwie. Byłam pewna, że to przejściowa sytuacja,teraz widzę, że nie zmieniło się nic :( Mąż do wszystkiego podchodzi baaaaardzo spokojnie i leniwie. Wszystko odkłada na później. Jestem zmęczona tym, że każdą decyzję w domu muszę podejmować ja, ja planuję całe nasze życie. Wczoraj długo w nocy nie mogłam zasnąć i doszłam do wniosku,że sama sobie jestem winna niestety :( Szukałam w mężu spokoju, potrzebowałam bliskości, kogoś kto będzie mi mówił,że jestem coś warta. Nie brałam wtedy pod uwagę, że małżeństwo to nie tylko głaskanie i mówienie ciepłych słów... Zawsze chciałam mieć dwoje -troje dzieci i mąż kiedyś też tego chciał. Niestety okazało się, że mąż prawdopodobnie nie może mieć już więcej dzieci, a to które mamy jest niemal cudem. Umówiłam go na wizytę do kliniki, czekaliśmy ponad pół roku na tę wizytę aż w przeddzień kazał mi zadzwonić i odwołać wszystko. Mówi,że jak ma być to będzie. Na początku myślałam, że to ja mam problem, przeszłam sporo badań, przepłakałam wiele nocy. W końcu mąż zgodził się zbadać nasienie, wyniki nie były dobre. Lekarz zapisał mu jakieś witaminy do czasu wizyty w klinice. Niestety opakowanie z 30 tabletkami, które powinno mu starczyć na ok. miesiąc w tej chwili została połowa buteleczki ale już po terminie ważności :( Na prawdę jestem zrezygnowana, facet 40 letni, a podejście do życia , ech brak słów...