Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolllinaa7

brązowe plamienia we wczesnej ciąży, seks, nadżerka

Polecane posty

Gość ja tez plamilam na
ja tez sie nie zgodzę z katarzyną.mnie duphaston przytrzymal przy ciazy.i jakos nie poronilam a bylam blisko !!! po to sa te leki zeby wlasnie utrzymac ciaze.moze akurat Tobie sie udalo.wielu jednak dziewczynom sie bez tych leków nie udalo. znam pare kolezanek , ktore potracily swoje 1 ciaze bo olały takie wlasnie plamienia.pozniej w ciazy biegly szybko przy takich akcjaCH! i utrzymaly ciaze wlasnie dzieki takim lekom jak duphaston czy luteina.

Gość jreryt
oj dziewczyny a skąd wiecie że to dzięki lekom? na samym początku ciąży to na prawdę niewiele można zrobić, to wszystko dzieje się naturalnie...nie mówiąc o brutalnej prawdzie, że jest wiele sytuacji, że po prostu poronienie musi nastąpić, bo wiele wad genetycznych wystąpiło....

Gość makaron.lubella
Ok ok ok nie wykluczam, że wiele z nas roni bo płody są zbyt słabe lub poprostu obciażone genetycznie. U mnie problemem nie był niski progesteron. Prawde mówiac plamienia miałam przez całą ciąże jak równiez problemy z łożyskiem. Praktycznie całą ciąze przeleżałam. Jak nie w domu to w szpitalu. Badało mnie wielu specjalistów i nikt nie była w stnie znaleśc przyczyny moich plamien, które pojawiały sie nawet gdy troszke pochodziłam. Karolina, mam nadzieje,że Twój lekarz jest dobrym specjalista i znajdzie powód Twoich plamien. Życze Ci by ciąża okazała się zdrowa i silna. Czekam na dobre wieści. Pozdrawiam!

Gość jreryt
makaron---> a co miałaś dokładnie z łożyskiem? to może po prostu od tego, nie mówili ci?

Gość jreryt
gdyby faktycznie tak dużo można było zrobić, to poronienie w I trymestrze byłyby bardzo rzadko występujące, a przecież tak nie jest...

Gość makaron.lubella
Jak juz pisałam - w moim przypadku nie można było dociec co jest przyczyną plamien jak również łożysko okazało się zbyt szybko starzejace. Pod koniec ciąży leżałam już non sptop w szpitalu i badałam przepływy. Tak więc plamienia swoją droga a problemy z łozyskiem swoją.

Gość karolllinaa7
mój ginekolog miał dyżur w szpitalu i tam kazał mi się zjawić. zrobił usg i mówił że nadal jest za wcześnie żeby powiedzieć cokolwiek. że widzi pęcherzyk płodowy i narazie jest chyba pusty, ale nie mówi jednoznacznie bo jest za wcześnie. miałam pobraną krew i w środę znowu mam przyjść i wtedy porówna skok hormonu tego ciążowego,ludzkiego. o plamieniach mówił że tak się zdarza na początku ciąży. Nie wiem co mam myśleć już 6 tydzień wg ostatniej miesiączki i sam pęcherzyk? bojeeeee się

Gość siubiudu
karolina ja tu wczoraj pisałam o moim pustym pecherzyku i myślę ze pewnie czeka cie podobny los do mojego. Tez mialam plamienia brazowe i już jestem po zabiegu.

karolllina nie boj sie, w 6 tygodniu bardzo czesto jest sam pęcherzyk a jak jst ciałko zolte to na bank niedlugo bedzie zarodek. Ja miałam to samo, dostałam leciusienkich plamien i poleciałam do gina, przepisał mi duphaston i oszczedzanie sie, ale to byl 4 tydzien wiec za ok poltora tygodnia poszlam na usg i był sam pecherzyk i ciałko zolte, oczywiscie ja w stresie ze pusta ciaza , poszlam znowu za 2 tyg i dzidzia byla z bijacym serduszkiem majaca 11mm. A plamienia u mnie przeszły po 3 dniach. A lekarka tez mnie pytala czy mialam po stosunku, akurat nie, ale ogolnie powiedziala ze czesto sie po zdarzaja trzeba w pierwszych tygodniach uwazac a najlepiej sie powstrzymac, my dopiero teraz zaczynamy sie kochac jestem teraz w 8 tygodniu

Gość karolllinaa7
nie pozostaje mi nic innego jak czekać do jutra, o g.10 bęę miła ponownie pobraną krew na betę.zobaczymy co pokaże. staram się myśleć pozytywnie

Gość mamakubusiowa2007
Plamilam w ciąży do 4 miesiaca- brązowe pllanienia, bez krwi. Od razu moja gion dała skierowanie do szpitala i tam dostala duphaston, nie lekceważcie tego. Dzis synek ma 5 lat i jest zdrowym super chłopcem, nie przejmujcie sie tym starsznie , ale trzeba miec dobrego gina , który nie zlekcewazy takich objawów. Lezałam 8 tyg plackiem ... kilka usg spradzajace czy serduszko bije, straszne chwile , najwazniejsze że zakoncozne pozystywnie :) trzymam za was kciuki , dużo spokoju i zdróka :)

Witajcie . Jestem bardzo zmartwiona , ponieważ spóźnia mi się okres 6 dzien . Zrobiłam 2 testy ciążowe i negatywne . Natomiast mam brazowe upławy , ból piersi , jestem senna czasami odczuwam mdłości . Wczoraj zrobiłam badanie krwi beta hcg dzis idę po odbiór wyników. Borykam się również z niedoczynnością tarczycy a za tym idzie cboroba Hashimoto . Mój wynik tsh to 3,7 nie jest dobry, a szczególnie dla dziecka . Do mojego ginekologa niennige dostać się bo nie ma miejsc i jestem w kropce . Może od was dostane jakieś wsparcie . Pozdrawiam

Gość gość
Ja dostałam plamienie zaraz oo stosunku. Wiedziałam wcześniej że jestem w ciąży. Byłam u ginekologa ale jeszcze nie robiłam usg stwierdził tylko powiększona macicy. Tylko jedno mnie zastanawia po tym plamienie ktorebki trwało dwa dni przeszły wszystkie dolegliwości jakie miałam

Gość gość
Witajcie :) w dni płodne kochałam się ze swoim chłopakiem, to był stosunek przerywany, nie doszło do wytrysku we mnie, ale wiadomo, że ryzyko ciąży jest. To było dokładnie 11 dni temu, dziś rano wstałam i zobaczyłam, że mam brązową plamkę na majtkach z domieszką jasnej krwi, troszke boli mnie podbrzusze...czy ktoś miał takie objawy ciąży? Dodam, że nie staramy się oficjalnie o dziecko :D ale jeśli będę w ciąży to radość będzie ogromna. Okres powinnam dostać za 6-8 dni, cykl mam 28-dniowy i okres zawsze wypada w oczekiwanym dniu. Nigdy wcześniej nie miałam takich plamień, wiem wiem...powinnam iść do ginekologa, ale wizytę mam dopiero we wtorek, test też raczej nic nie wykaże. Chciałam tylko wiedzieć, czy miałyście takie objawy ciąży, czy to dobry trop, bo może to zupełnie coś innego?? Na pewno może być to coś innego, ale czy występują takie objawy na początku ciąży? Z góry dziękuję :*