Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truska__

kościół na ślub

Polecane posty

Gość truska__

Witam, Chciałabym Was zapytać kiedy powinnam wybrać się do kościoła by zarezerwować termin na ceremonię. Wesele organizujemy na 24.08.2013 czy jeśli pójdę za miesiąc to nie będzie za szybko? chciałabym aby ceremonia odbyła się w dogodnej dla nas godzinie a często się zdarza że wolne pozostają jedynie godziny popołudniowe np. 17,18 Proszę też o informację jak wyglądają formalności w kościele- czy mam zapłacić jeśli ksiądz zarezerwuje dla nas tą godzinę już teraz? i ok ile? z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam

ja mam w maju ślub i już byłam bo też chciałam zarezerwować godzine która mi odpowiada ale ksiądz stwierdził że na 2013 rok to nawet kalendarza jeszcze nie ma i mnie nie ma jak zapisać. kazał przyjśc po nowym roku dopiero

Gość bebe bebe bebe
z doświadczenia radzę Ci iść już teraz, bo może się okazać, że już wszystkie godziny w tym dniu są zarezerwowane, sierpień to bardzo popularny miesiąc na śluby, choć terminy zależą też od "popularności" kościoła w każdym razie ja planując ślub najpierw udałam się do kościoła zapytać o wolne terminy i dopiero wtedy szukałam restauracji ksiądz bez problemu zarezerwuje ci teraz termin, wyjaśni jakie dokumenty i kiedy macie złożyć, wyjaśni formalności zw z naukami przedmałżeńskimi itp pieniądze na ofiarę składacie dopiero przy spisywaniu protokołu przedślubnego (u mnie w kościele na 2,5 miesiąca przed ślubem)

Wszystko zależy od tego, czy jest to jedyny Kościół w okolicy i jaki miesiąc wybierają Młodzi. Ja bym radziła się przejść, u mnie na przyszły rok chyba już dogodne terminy są zajęte. Przy rezerwacji terminu u mnie się nie płaci.

Gość kolejna jesienna
ja również jestem zdania że nie ma na co czekać. Byliśmy w kościele w styczniu a ślub mamy w październiku - okazało się że jesteśmy już 2 parą w tym dniu. Nie ma co zwlekać - idź, jak nie mają kalendarza na 2013 to wpiszą Was na ostatniej stronie 2012 i potem po zakupie przepiszą :P

Gość dorociczka
Ja byłam u księdza żeby zarezerwować termin na 2013,dokładnie wrzesien 2013,to mi też powiedział że jeszcze za wcześnie ale się uparłam i zapisał na końcu kalendarza,żeby potem przepisać na nowy rok

Gość dorociczka
Ja byłam u księdza żeby zarezerwować termin na 2013,dokładnie wrzesien 2013,to mi też powiedział że jeszcze za wcześnie ale się uparłam i zapisał na końcu kalendarza,żeby potem przepisać na nowy rok