Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Starobogacka.

I gdzie ta bieda ???

Polecane posty

Gość Starobogacka.

Tak ludzie krzyczą że w Polsce bieda, ze bezrobocie itp. a ja mieszkam w malym miescie i jakos biedy nie widze. W Marketach wózki wypchane po brzegi, na parkingach tez nie widze starych gruchotów. W domach wiekszosc telewizory LCD, laptopy, nowoczesne lodowki, pralki, zmywarki... Na "przedmieściach" ciagle nowe domy w budowie, ciagle zwalniaja sie jakies mieszkania i natychmiast znajduje sie kupiec. Ubrania też na lumpeksy nie wyglądaja ani stare łachmyty... Wiec niewiem, moze to moje miasto takie bogate?

Gość Starobogacka.
I jeszcze dodam że tylko mały procent ma rodzine za granica ktora by mogla wysylac kase.

Gość Jastarnina
Bo chyby gdzie induiej nie bylas. Bylam we wroclawiu i powiem super bieda !!!!

Gość Starobogacka.
Byłam, rzadko opuszczam miasto ale uwierz ze bylam w Toruniu, Trójmieście, Poznaniu, Krakowie i jeszcze kilku maistach i tez jakos biedy wielkiej nie widziaam.

Gość killimandżaro
jak nie chcesz widzieć to nie widzisz

Gość Starobogacka.
Jedynie na wschodzie; Swietokrzyskie, Lubelskie, Podlaskie. Tam to faktycznie bieda.

Gość Jastarnina
A ja widzialam biede i to straszna. Przyjechalam po pieciu latach i jest gorzej. Malo porzadnych aut na drogach w sklepach ludzie kupuja to co tanie. I ich ubrania , miny, caloksztalt. O.K. moze dla was, ale na europejskie warunki , to biedni ci ludzie w Polsce !!!! Oj bardzo biedni, powiedzialabym, ze tym w Grecji idzie lepiej !!!

Gość 3weqeqw
Polska jest krajem ogromnych róznic społecznych, przejdz się po gorszej dzielnicy w godzinach jak większosc ludzi pracuje, i się dobrze rozejrz... Ja mieszkam w Poznaniu i widze tu mase biedy, bedomnych, nawet gosc łazi z hakiem zamiast ręki

Gość 3weqeqw
a co do lumpeksów to nie ma czegoś takiego, że po ubraniu widac lumpeks, znajome mi osoby co tam sie ubierają to chodzą jak wielkie damy, nawet ktos marynarkę Aramniego ostatnio wyczaił, odkąd jest towar z Anglii jest mnóstwo pieknych rzeczy

Gość Jestem Wampuś
A ty babo byłaś kiedykolwiek w Lubelskim ? Jak jeszcze powiesz, że mieszkasz gdzieś na "ziemiach odzyskanych" to zesram się ze śmiechu :D

Gość Jastarnina
Lumpeksy istnieja w Polsce, tu tego nie ma. To dla zbieraczy z polski, i tylko polak ma ta godnosc tam grzebac !!!!

Gość Jastarnina
A co to te ziemie odzyskane ....ha .... ha.... ha...

Gość Starobogacka.
No oczywiscie ze byłam, a ja mieszkam na Pomorzu. Jastarnina - To chyba w jakiejs innej polsce byłas. Bo ja to widze same Audi i Mercedesy. 3weqeqw - No ja nie mowie ze nie ma biedy, ale nie takiej jak niektorzy krzyczą :O Bo niektorzy to juz niemal drugą afryke robia z polski.

Gość Jestem Wampuś
No i jeszcze kretynka nie znająca historii. Co robiłaś w szkole babsztylu ?

Gość nanetta
Jastarnina - OJ chyba nie bylas w Anglii. Uwierz mi ze sa tu lumpexy.

Gość 3weqeqw
jak w Afryce to nie słyszałam, ale bieda jest cholerna nadal. Ludzie kradną masowo w sklepach, na ogłoszenia o prace za 5 zł. jest po 80 chętnych... widac to mocno po ubraniach zwłaszcza tych zimowych... Ja teraz chodże w połamanych okularach i moze we wrzesniu je naprawię, samochodu nigdy nie miałam, ni e mam nawet na naprawe roweru co się popsuł. kombinuje skąd wziąc kase na dentystę. bolą mnie zeby, płucze je alkoholem

Gość Jastarnina
Ha ... , szkole konczylam nie w Polsce . W Sim Valley, atam glupot nie ucza. Tumanie, glupi wiejski Wampusiu.

Gość Jestem Wampuś
Do ciebie akurat nie mówiłem, no ale klasę pokazałaś :D

Gość Nic strasznego
Mieszkam koło Wrocławia jakoś tu biedy nie widzę

Gość Jastarnina
Kolo Wrclawia nie ma biedy , a wiec jest i to duza wyjatkowo, bylam i widzialam. Moze lepiej jest w Warszawie, Gdansku i Katowicach, ale we Wroclawiu jest tylko rynek , a tak to jeden slams i te miasta Trzebnica, Milicz, Sulow, jedna wielka bieda i slams .

Gość Nic strasznego
Przecież Trzebnica jest fajnym miastem i rzut beretem do Wrocka.

Gość Jestem Wampuś
Najlepsze są te poniemieckie wioski :D. W ubiegłym roku nawigacja po oprowadzała mnie po takich . Szok, Szok, Szok. Totalna ruina, brud, smród i ubustwo. Nikt kuźwa od 1945 roku nic nie naprawił. Jak dachówka spadła, to psią miską zakrył. Ja pindolę , hahahahahaha I trudno się dziwić, że Niemcy i Czesi mają takie a nie inne zdanie o nas. Podobnie wyglądający syf widywałem w Romskich osadach na Słowacji.

Gość opipoim
Ojjj jest bieda... my w 4 osoby mamy na miesiac 1600 zł i czasami uda sie cos dorobic. Jedno dziecko, które wiadomo ile kosztuje. Płace wzrastaja minimalnie a wszystko dookoła drożeje, chociazby comiesieczne rachunki czy zywnośc. Po mnie nie widac biedy, nikt by tez ni epomyslła. Ubrania i buty kupowane w lumpeksie- sliczne, kolorowe, czesto nowe. Za kilka zł(max 4-6) lub na wage ( wówczas kiedy jest najtaniej- po 7-20 zł). Jedzenie w biedronie lub jakis marketach. Polowanie na promocje i czeste kombinowanie co i kiedy kupic. Moi znajomi to samo. Koleżanka- auto za 30 tys (na kredyt oczywiście) a w domu wieczny, kilkuletni juz remont, któego nie moze dokonczyc,,,o brak kasy... wszyscy mieszkania i domy- oczywiscie na kredyt.Minimum 20 lat. Pensja- 1300-1500zł. Szczęsciarze maja wiecej. Wszyscy czekaja na sezon kiedy sa w lesie jagody i grzyby- wówczas odżywaja i odkładaja na pozostale miesiace/Taka prawda. Wiekszośc sklepów w centrum miasta (wojewódzkie), puste- kartla"do wynajęcie". Te co pozostały to lumpeksy,banki i jakies kredyty... Mimo wszystko w galerii pełno ludzi, parking zawsze napchany..wiekoszosc poluje na wyprzedazy .. sa takze młodzi, bogaci, którzy rządzą.Nie znam ich wielu.Sorki, żadnrego :( Jesli juz to takich, którzy zyja w miare spokojne, ale tez wiele rzeczy maja na kredyt.Taka prawda niestety.

Gość E tam gadanie
Powiem tak. Biedy jest coraz mniej. I to widać gdy ma się wielu znajomych z różnych srodowisk. Jeśli jest się biednym i tylko takich ma się znajomych to normalnym jest tylko biedę widzieć. Buduje się wtedy fałszywy obraz rzeczywistości. Dodam, jestem robotnikiem budolanym ze świętokrzyskiego.

Gość Jastarnina
Mnie sie nic nie podobalo w Trzebnicy, widzialam rynek i okolice, ale co tam mialo byc fajnego ??? Ani architektury, ani jakis super zabytkow , ani jeziora , ani morza , ani gor, co tam jest fajne ?

Gość Nic strasznego
Mieszkam na poniemieckiej wsi w ładnym nowym domu i mam dwa poniemieckie jeden kupiłam drugi w spadku które wynajmuję dla firm które pracują na budowach we Wrocku tak mnie bida nie dogoni.

Gość Jastarnina
Tak jak napisala opipoim , taka jest wiekszosc ludzi w Polsce , trojkatna wanna , dom i same dlugi, rzeczy uzywane i wszystko na kredyt , nic luzu, tylko liczenie sie z groszem. Niestety duza wiekszos, a ten co cos mial, to tez dziad bez honoru. Poprostu oszust !!!

Gość Jastarnina
Dogoni cie szbciej niz myslisz, bo tam wkracza wolnbymi krokami kryzys gospodarczy, ale nie taki jak caly czas byl. Teraz bedzie gorzej.