Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o studia

Inżynieria Materiałowa

Polecane posty

Gość pytanie o studia

Witam. Od października będę studiować inż mat. i zastanawiam się czy to dobry wybór... Moje pytania: 1-czy po tym kierunku jest jakaś dobrze płatna praca w Polsce? 2-Czy opłaca się za rok próbować dostać na farmację lub inż środowiska?

Gość 252523452245
Mam 2 kumpli po tym wydziale. Jeden podbija pieczątki w fabryce płytek, a drugi w fabryce opon:classic_cool: Za odpowiednio 9 i 14 tyś...

Gość pytanie o studia
bardzo śmieszne... Mogę liczyć na jakieś inne opinie?

Gość ja mam dwuczlonowe
zależy na jakim wydziale, jeśli na budownictwie, to ja mam kolezankę, która pracuje w ITB (powinnaś wiedzieć co to jest a jak nie to sprawdź w necie) ma 20 letnie doświadczenie i zarabia ok 7-9tys. ale ma tyle roboty, że hej ale z pracą jak bywa róznie. jedni zapierdalaja i zarabiaja po 2tys a inni maja dobra fuche malo robia i zarabiaja po kilka tys.

Gość pytanie o studia
rozumiem a mogę prosić o porównanie z inż środowiska?

Gość pytanie o studia
w sensie który kierunek może dać mi lepszą przyszłość

Gość pytanie o studia
wydział mechaniczno-technologiczny

Gość ja mam dwuczlonowe
jeśli chodzi o inż srodowiska, to po studiach zarabia się ok 1,5-2,2tys (oczywiście, jezeli uda Ci sie znalezc prace) zeby byc samodzielnym projektantem lub wykonawcą trzeba nabyc uprawnienia (tzn. 2 lata pracy na bydowie + 2 lata pracy w biurze projektowym+egzamin panstwowy) potem możesz zarabiac 3,5-8tyś co do inz. materialowej, biotechnologi itp. zawsze mozesz miec pecha i pracowac u wyzyskiwaczy za 1,6 takie przypadki też znam

Gość pytanie o studia
ehh czyli chyba jednak lepiej pozostać na tej inż materiałowej niż przenieść się na inż środowiska? a co myślisz o tym, żeby próbować dostać się za rok na farmację?

Gość ja mam dwuczlonowe
mysle, ze teraz jest ciezko z praca a za 5 lat będzie jeszcze gorzej z praca zalezy jak kto trafi mam kolezanke z ktora studiowałam i ona ma o wiele lepsze cv (znajomość języków, praktyki za granicą, praca w międzynarodowych firmach) a to ja zarabiam 2 razy więcej od niej idz lepiej na ten kierunek ktory Cie interesuje, zebys miala przynajmniej satysfakcje z pracy

Gość wg mnie inz materialowa
to dobre i przyszlosciowe studia,prace za pare tys znajdziesz, na pewno predzej niz po inz srodow. jesli juz chcesz na cos zmieniac to farmacja,ale zastanow sie,czy napprawde warto? po farmacji wiekszosc idzie do apteki lub hurtowni leklowej.. zero rozwoju

Gość wg mnie inz materialowa
ja mam dwuczlonowe- a ty co skonczylas?

Gość ja mam dwuczlonowe
budownictwo

Gość pytanie o studia
tzm. ja słyszałem, że na inż materiałową jest zapotrzebowanie tylko za granicą bo w Polsce jest jdynie rynek odtwórczy. W sumie zobaczę jak będzie... jeśli mi się spodoba zostanę a jeśli nie to przeniosę się na farmację.