Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfafafafafafafaf

Tabletki a płodność

Polecane posty

Gość fdfafafafafafafaf

Czy po długim okresie przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych można mieć problemy z zajściem w ciąże??? Chciałabym zacząć brać tabletki bo od 5 lat stosujemy z narzeczonym gumki co już mnie wkurza bo odbiera całą przyjemność ale on nie chce żebym się tym faszerowała bo mówi, że możemy potem mieć problemy z poczęciem

Gość z tym to roznie byc moga tabl
etki moze co innego byc przyczyna tego niestety nigdy nie wiadomo sa kobiety ktore po odstawieniu tabletek nie moga dlugo zajsc a sa takie ktore zachodza od razu nie ma 100% pewnosci tak naprawde

Nie udowodniono żadnych problemów z płodnością spowodowanych przyjmowaniem tabletek. Jeśli coś się pojawia to jest to czasowe i odwracalne.

Gość Ja brałam z pół roku
Wiec sie nie licze. Moja znajoma brała 10lat,potem zaszła w ciąże i w ok 8tc wyladowała w szpitalu z plamieniami. Lekarz ja nastraszył,że to jej wina,że 10lat tabletki nie sa obojetne i niewiadomo co z ciąża bedzie. Donosiła,urodziła-dziecko ma problemy z bioderkami,ale to oczywiście nie wina tabletek. Ja mysle,że nie szkodza-tyle że coraz później decydujemy sie na dziecko no a mimo,że mamy jedrne tyłki, pełne biusty i drogie i po 30tce wygladamy na 18-natury pod wzgledem płodnosci nie oszukamy.

Gość tak masz racje alee
coraz później decydujemy sie na dziecko wiek tu nie ma az takiego znaczenia mam znajoma ktora zaczela sie starac w wieku 23 lat i od 5 lat maja problemy obecnie leczenie ,potem znajomej kolezanki przyjaciolka zaczela sie starac w wieku 26 lat stara sie juz 2 rok defakto do 30 ma sie ten czas a potem plodnosc spada i sa mniejsze szanse mozna miec 20 i miec problemy a mozan miec 30 i szybko zajsc w ciaze

Gość gsgsgsg
Ja słyszłam takie przypadki, że lekarz specjalnie przepisuje tabletki dla par ktore nie mają propblemy z poczęciem żeby szybko po odstawieniu mogło dojść do zapłodnienia. Niby że po tabletkach łatwiej ale ile w tym prawdy...No i chyba czas jaki się przyjmowało tabletki też ma znaczenie