Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlasnie mam

pierwsza migrena

Polecane posty

Gość wlasnie mam

wlasnie mam pierwsza migrene, chyba, bo nigdy tak mocno nie bolala mnie głowa, lzy mi leca z bolu, nie mam tabletek w domu, wzielam dwie polopiryny, nie ma kto mi pojsc jestem sama, jest mi niedobrze z bolu, ledwo stoje na nogach, jak sobie pomoc

Gość wlasnie mam
up tabletki wzielam od sasiadki do czasu jak zaczna dzialac oszaleje

Gość muffins_
polopiryna nic ci nie pomoze popros kogos zeby ci skoczyl po solpadeine musujaca do apteki-wez dwie rozpusc i wypij ewentualnie mocny ibuprom w dawce 400 mg po 2 godzinach dołóz 2 tabletki paracetamolu np. apapu i idz spac... mam migreny od ponad 10 lat:O wiem jaki to koszmar ja biore tryptany ale to tylko na recepte

tez tak miałam , zapisz sie koniecznie do neurologa , przepisze ci jakies tabletki , na poczatku mozesz przez jakis czas brac ,potem od czasu do czasu , kiedy masz wieksze bóle głowy.. migrena to paskudztwo , ja mam przez stres , to wyzwala u mnie potworne bole glowy takie jak dziś, bola mnie oczy , jest mi niedobrze , jeszcze pracuje przy kompie..

Gość wiedząca osoba
To jest trudny problem i należy podchodzić do niego z rozwagą. Przede wszystkim nie należy działać pochopnie, bo może przynieść to skutek odwrotny do spodziewanego. Nie można żadnych zmian forsować na siłę, konieczna jest pogłębiona refleksja i bardzo wyważona decyzja jak postąpić.

Gość refefere
wiedząca- przestań już to przeklejać :o ranczo-sranczo :o

Gość wlasnie mam
tabletki zaczynaja dzialac, choc boli caly czas, to chociaz nie placze z bolu, nie moge zasnac, probowalam, swiatlo mi nie przeszkadza, jedynie loczy bolą

Gość ja też nie mam
przede wszystkim odejdź od komputera, połóż się w ciszy i spokoju, w ciemnym pomieszczeniu najlepiej. poproś kogoś, żeby poszedł do apteki i coś Ci kupił na ból

to nie koniecznie musi byc mogrena mi bardzo pomaga (i natychmiast) goracy oklad na glowe. mam takie male termofory w pluszaku (obszyte). na jednym sie klade, 2i klade na glowie - natychmiastowa ulga, ale do stosowania tylko w domu