Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieumiemgotowac

Czy dobrze dodalam?Na 1,5 litra wody dalam lyzeczke soli.

Polecane posty

Gość nieumiemgotowac

Na pierogi?

Gość dfgdfsg
posmakuj woda ma być słona

Gość orpavgfpkergfpagv
Nie za dużo wody? tzn nie wiem ile tych pierogow robisz no ale mi normalnie idzie ok pół litra i na to łyżeczka soli, na 1,5 dałabym z dobre dwie łyżeczki i soliła wodę przed gotowaniem każdej porcji

Gość orpavgfpkergfpagv
i jaką wodę dałaś? Daj prawie że gorącą, syp mąkę i tak kręć miską niech się samo miesza bo ręki nie wsadzisz jeszcze, jak już takie błotko się zrobi to wtedy mimo że ciepło dopiero zacznij ręką wyrabiać ciasto. I w sumie nawet jak masz dużo pierogów do zrobienia to ja i tak bym rozdzieliła to na 3 osobne ciasta bo nawet jak nakryjesz to już nie to samo, a na raz nie wyrobisz wszystkiego, nie wytniesz tylu kółek i nie zalepisz szybko tego ;)

Gość dfgdfsg
a ona nie mówiła o wodzie w której gotuje pierogi czasem? ;] 1,5 litra wody, tosz to worek mąki by potrzebowała :P

Gość orpavgfpkergfpagv
hahahaa a no wiesz że nie pomyślałam :D no może faktycznie to tu mnie zmyliło to że jak gotuje pierogi w garnku nawet nie wiem ile wody a po prostu łyżeczka soli na garnek zawsze ten sam... z tym że to mam większy raczej jak 1,5l ;) No wlasnie mnie zastanowiło to ile ona pierogów chce robić jak 1,5l, bo ja to pół litra to jak już masowo pierogi robię ;)