Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grochowa14

Dziecko gorączkuje już od dwóch dni, czy to tzw.

Polecane posty

Emilka już drugi dzień ma wysoką temperaturę( 38,2 ), ciągle płacze, nic nie chce jeść, ma cztery miesiące, czy tak wcześnie może pojawić się trzydniówka ? w gazetach jest napisane, że do lekarza trzeba zgłosić się wtedy, gdy temperatura wynosi więcej niż 38,5. Czy to prawda ? Jak mam ulżyć mojemu dziecku ? Mamusie, które miały taką sytuację podzielcie się ze mną tym doświadczeniem. Z góry dziękuję .

Postaraj się zbić temp ja podawałam IBUM w syropku który jest od 3 miesiąca. Nie martw się to może być trzydniówka.

Gość lady bronka
trzydniówka kończy sie wysypką, gorączka trwa 3-4 dni. ale jeśli tak małe dziecko ma wysoką temperaturę należy iść do pediatry. ja poszłam z córką nie czekając czy ma trzydniówkę czy coś innego i okazało się, że ma anginę, a innych objawów nie miała poza gorączką. czasami gdybanie i czekanie na rozwój sytuacji może zaszkodzić.

Temperatury do 38.5 nawet zbijać nie trzeba - tak mówią lekarze. Jeśli nie ma innych objawów tzn. kataru, kaszlu, wymiotów, biegunki a temperatura nie trwa dłużej niż 3 dni to z lekarzem można poczekać. Jesli to 3-dniówka to 3 dnia powinno być już lepiej i powinna pojawić się wywypka. Mój syn przechodził ją mając 5 miesięcy: 4 dni gorączka na 5 dzień wysypało go i temperatura spadła. Jeśli się mocno denerwujesz to idz do pediatry - będziesz spokojniejsza