Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grochowa14

Dziecko gorączkuje już od dwóch dni, czy to tzw. "trzydniówka" ?

Polecane posty

Emilka już drugi dzień ma wysoką temperaturę( 38,2 ), ciągle płacze, nic nie chce jeść, ma cztery miesiące, czy tak wcześnie może pojawić się trzydniówka ? w gazetach jest napisane, że do lekarza trzeba zgłosić się wtedy, gdy temperatura wynosi więcej niż 38,5. Czy to prawda ? Jak mam ulżyć mojemu dziecku ? Mamusie, które miały taką sytuację podzielcie się ze mną tym doświadczeniem. Z góry dziękuję .

Gość fhthvgft
idz z nia jak najszybciej do lekarza a nie sie na kafe pytasz

Dzwoniłam do lekarza rodzinnego, powiedziała, że mam jej podać ibuprofen, i przyjść do niej dopiero po dwóch dniach, jeżeli lek nie pomaga. Podałam lek dzisiaj. Ale chodzi o to, jak mam ulżyć mojej córeczce, nie wiem co jej podać do picia, bo mleka ssać nie chce nawet z piersi, choć do tej pory było wszystko ok.

Jeśli nie ma innych objawów, tylko podwyższona temperatura, to moze to być 3-dniówka. jesli jutro/pojutrze pojawi się wysypka, to spoko, nie ma czym sie przejmowac, aczkolwiek ja bym jednak udała sie do lekarza, bo 4-miesieczne dziecko to jest jeszcze malenstwo i bałabym sie je trzymac z gorączką i bez konsultacji z lekarzem :-O

Gość hmm*hmm
moja miala trzydniowke jak miala 4m-ce,oprocz goraczki nic jej nie dolegalo tzn byla taka jak zawsze i jadla tez normalnie a na trzeci dzien obsypalo jej brzuch takimi plamkami rozowymi.Ale kazde dziecko inaczej znosi goraczke. Moglas jej zrobic badanie moczyu ja przy goraczce zawsze robie dla pewnosci czy to nie zapalenie.

Ja mojemu dziecku na gorączkę zawsze podaję Milifen, który polecił mi pediatra, ma truskawkowy smak, niską cenę. Kiedy Julcia miała trzydniówkę, była marudna, płakała, nie chciała jeść, ale lekarz mnie uspokoił no i po 3 dniach już była lepsza.