Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca_100

Czy ktoś może mi pomóc? ;(

Polecane posty

Gość Pytająca_100

Cześć Kochane, a więc chciałam przesunąć sobie okres. Skończyłam pierwsze opakowanie, zaczęłam drugie ale pojawiłły się mocne plamienia (nie jest to pełny okres), jak nie trudno się domyślić okres nie jest mi teraz na rękę, czy można jakoś zmniejszyć / zminimalizować te krwawienia? Tabletki z drugiego opakowania biorę cały czas. Dzięki za rady

Bierz dalej tabletki, tylko to może zmniejszyć krwawienie. Na przyszłość według mnie lepiej jest skrócić przerwę albo wziąć mniej tabletek z jednego opakowania i w ten sposób przesunąć wcześniej.

Gość Pytająca_100
Spoko, przeczytałam gdzieś żeby łyknąć dwie, ale nie wiem czy to mądre?

Według mnie jest to logiczne. Nie wiem natomiast czy zdrowe, mądre i rozsądne. Wydaje mi się, że nic Ci się nie stanie jak weźmiesz dwie, bo np. przy pominięciu bierze się czasami dwie naraz, czy po wymiotach, w przypadku, których tabletka MOGŁA się nie wchłonąć przyjmuje się kolejną co może skutkować podwójną dawką hormonów. A logiczne jest to dlatego, że jak robisz przerwę między opakowaniami to najpierw poziom hormonów spada, a potem po rozpoczęciu kolejnego opakowania ponownie wzrasta i wówczas (przynajmniej u mnie) krwawienie znacznie się osłabia i dość szybko kończy. Dlatego ta podwójna dawka hormonów może mieć sens, ale czy poskutkuje tego nie wiem. :)