Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka132

Spóźniający się okres

Polecane posty

Gość Kaśka132

Witam Ostatni raz okres miałam w czerwcu, a właściwie 2 razy co mnie dziwi. Najpierw dostałam 2 czerwca, później 28 czerwca.. Od momentu gdy na początku lipca skończył mi się okres nie dostałam do dziś okresu. W ciągu tego miesiąca od momentu skończenia się miesiączki z chłopakiem kochałam się jedynie raz dokładnie 25.07, ale z zabezpieczeniem. Gumka nie pękła na 100%. Czy jeśli miałam okres 2 razy w czerwcu, to normalne że nie dostałam w lipcu i dostanę teraz w sierpniu?

A kto Ci powiedział, że nie można mieć miesiączki dwa razy w miesiącu? Jeśli masz miesiączkę np. co 26 dni (co jest normą) to z prostych obliczeń matematycznych wynika, że co kilka miesięcy wypadnie ona dwa razy w miesiącu. Piszesz o spóźniającym się okresie, ale słowem nie wspominasz o tym ile trwają Twoje cykle. Mam nadzieję, że zapisujesz daty miesiączek i liczysz długość cyklu, a nie bazujesz na tym, że zawsze jest ok któregoś dnia miesiąca. Jak już dokonasz tych obliczeń i okaże się, że miesiączka spóźnia się 14 dni lub więcej to idź do ginekologa. A jeśli masz mniej niż 18 lat to nie ma nic dziwnego w tym, że masz nieregularne miesiączki, bo Twoja gospodarka hormonalna jeszcze nie jest w pełni uregulowana.

Gość ja ja ja
wiesz chyba Ci sie troche rozregulowalo, bez obaw, jakos raz na jakis czas wariuja nam hormony. W Twoim przypadku kilka dni spoznienia i okres nadejdzie, jesli nie - to powodow jest wiele...stres,pogoda,zmeczenie. nikle szanse na ciaze... no chyba ze bierzesz pod uwage ciaze ze wczesniejszych stosunkow w poprzednch cyklach ,a ostatni okres to plamienie bylo...